Dev proje için imzalar atıldı

Güncelleme Tarihi:

Dev proje için imzalar atıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 12:27

Türk Hava Yolları (THY) ile Emlak Konut GYO, 29 Ekim’de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı’na 5 dakika ulaşım mesafesindeki 350 hektar alanda, çoğu konut olmak üzere yeni bir şehrin temellerini atmak üzere anlaşma imzaladı.

Haberin Devamı

THY çalışanları için inşa edilecek proje alanı, İstanbul Yeni Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi önemli projeler ile birlikte daha da değer kazanan Arnavutköy bölgesinde kurulacak.

İmza töreni, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ve Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü Murat Kurum’un katılımı ile Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binasında gerçekleşti.

“BİZİM İÇİN YENİ BİR ÇAĞ BAŞLIYOR”

İmza töreninde konuşan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı şunları kaydetti: “Bizim için yeni bir çağ başlıyor. 29 Ekim 2018 tarihi itibarıyla dünyanın en büyük ve en modern havalimanlarından biri Türk Hava Yolları uçaklarının yeni evi olacak. İstanbul Yeni Havalimanı’ndan uçacak ilk uçağımız ile birlikte Türk sivil havacılığının geleceği yeniden şekillenecek. Yaklaşık 50 bin çalışanı ile Türk Hava Yolları ailesi bu değişimi heyecanla beklemektedir. Biz de bugün burada tıpkı Yeni Havalimanı’mız gibi modern ve devasa bir yaşam alanı kurmak için ilk adımı atıyoruz. Umuyoruz ki Türk Hava Yolları ailesi bu alanlarda huzurlu ve mutlu bir yaşam sürer.”

Haberin Devamı

DEV ARAZİNİN YÜZDE 50'Sİ THY'YE 

Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü Murat Kurum ise “29 Ekim 2018 tarihinde açılacak İstanbul Yeni Havalimanı ile birlikte ülkemiz dünyanın yeni sivil havacılık merkezi konumuna gelecek ve İstanbul’un kuzeyinde gerçekleşecek bu değişim ile birlikte doğrudan ve dolaylı olarak 225 bin kişi bu projede istihdam edilecektir.

Şirketimizin sahip olduğu yaklaşık 3,6 milyon metrekare arsamızın yüzde 50 hissesini Türk Hava Yolları’na devrederek önemli bir ortaklık gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde planlı kent anlayışının ilk temsilcileri arasında yer alan Emlak Konut GYO A.Ş. bu projede Türk Hava Yolları ile iş birliği içerisinde olmaktan onur duymaktadır” açıklamasında bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!