Dev oteller kurtuluşu işadamlarında arıyor

Güncelleme Tarihi:

Dev oteller kurtuluşu işadamlarında arıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Turizm sektöründe yaşanan sıkıntılar, İstanbul'daki beş yıldızlı otelleri işadamlarına dönük hizmetlere yönlendirdi. Otellerin birçoğu, kongre turizmi için yeni toplantı salonları açtı. Oteller işadamları için odalarının çoğunu bilgisayar ve internet bağlantılarıyla donattı.

2000'li yılların sayılı kongre ve fuar merkezleri arasında gösterilen İstanbul'da bulunan beş yıldızlı oteller arasında, işadamı ve konferans turizmi rekabeti kızıştı. Her geçen gün artan büyük çaplı ulusal ve uluslararası organizasyonlar, şirket toplantıları ve konferanslar, özellikle İstanbul'da sayıları 19'a ulaşan beş yıldızlı oteller arasındaki rekabeti bu yöne çekti. Turizmde yaşanan kriz nedeniyle zor günler yaşayan otellerin birçoğunda, konferans nedeniyle yapılan konaklamanın toplam oda satışlarının yüzde 90'ını oluşturması, rekabetin bu yöne kaymasında etkili oldu.

İşadamlarının değişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere oteller adeta yeni baştan inşaa ediliyor. Odalar, işadamlarının ihtiyacını göz önünde bulundurarak ofis malzemeleriyle donatılıyor.

Beş yıldızlı otellerin lüks odalarında artık işadamları için, tüm dünya ile doğrudan telefon bağlantısı, uydu kanalları, oda içinde faks hattı, televizyon iletişim sistemi ile hesabı kontrol etme, hesap kapatma, mesaj alıp verme, PC modem girişi bulunurken, odalarda çalışma masasasından halıya kadar her ayrıntıya dikkat ediliyor. İşadamlarının dinlenmesi ve herşeyi yattığı yerden kumanda etmesi gibi tüm ayrıntılara da özen gösteriliyor.

Oteller büyük organizasyonlardan küçük toplantılara kadar her ihtiyaca cevap verebilmek için konferans ve toplantı salonlarının sayısını artırırken pek çok otel de gece klubü veya büyük suit odalarını toplantı salonu haline getirmeye başladı. Otellerde toplantı salonlarının fiyatı genel olarak günlük 50 dolardan başlıyor. Öğle yemeği kişi başına 18 dolarken, akşam yemeği de 24 dolara ulaşıyor. Büyük organizasyonlarda fiyat 4-5 bin dolara kadar çıkabiliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!