Dev ihale yarına ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Dev ihale yarına ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2013 11:01

Fatih projesi kapsamında dağıtılacak tabletler için gerçekleştiren ihale şirketlerin verdikleri teklifin ardından şirketlerin ek süre talebi nedeniyle yarına ertelendi.

Haberin Devamı

Bugün yapılan ihalede yedi grup teklif vermişti. İhale Komisyonu Başkanı 675 bin tablet için teklif veren şirketleri şöyle sıraladı:

Data Teknik-Pasifik Grup Yayıncılık, Samsung Elektronik, Hewlett Packard, Casper-Exper-Probil, Vestel, Telpa Telekom ve C5 Elektronik.

Yazılı turda en iyi teklifi 303.7 milyon TL ile Vestel vermişti.

Ancak şirketlerden gelen ek süre talebinin kabul edilmesiyle ihale yarına ertelendi.

DÖRDÜNCÜ İHALE
Fatih Projesi’nin tablet bilgisayar kapsamında şu ana kadar ikisi pilot bölge olmak üzere üç farklı ihale yapılmıştı. Bu ihalelerin ilkini General Mobile kazanarak, pilot bölgeler 8 bin 500 adet tablet bilgisayar dağıtmıştı.

Pilot bölgeler için gerçekleştirilen ve 49 bin adet tablet bilgisayarı kapsayan ikinci ihaleyi ise Vestel kazanmıştı. 10.6 milyon tablet bilgisayarı kapsayan ihale oluşturulan adımlarla devam ediyor.

Haberin Devamı

Yerli ve yabancı 11 farklı şirketin katıldığı ihalede, Samsung Electronic, Samsung Elektronik, Mobil-TelElektromed, Vestel Elektronik Sanayi, Casper-Exper-Probil, Apple, Telpa Telekomünikasyon-Atmaca Elektronik, Microsoft, Arçelik, Toshiba Europe ve Hewlett Packard yer almıştı. İhalede finansal görüşmeler tamamlandı ve ikinci faza geçildi.

Katılan şirketlerle teknik görüşmeler yapılacak. Böylece ikinci fazda yapılacak görüşmelerle öğrencilere dağıtılacak tabletlerin özellikleri belirlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!