Dev ihale için hazırlıklar tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Dev ihale için hazırlıklar tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 14:29

Enerji Bakanlığı 1,000 MW'lık rüzgar YEKA ihalesi için hazırlıkları tamamladı.

Haberin Devamı

Enerji sektöründen üst düzey bir yetkili, Enerji Bakanlığı'nın 1,000 MW'lık rüzgar yenilenebilir enerji kaynakları alanı (YEKA) ihalesi için hazırlıkları tamamladığını ve bu kapsamda bazı şirketlerle temasa geçildiğini söyledi.

Enerji Bakanlığı'nda bu ay düzenlenen ve Konya Karapınar'da 1,000 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali yapımını içeren ihalede en iyi teklifi Kalyon ile Güney Koreli ortağı Hanwha 000880.KS vermiş, ihale çerçevesinde yatırım tutarının 1.3 milyar doları aşacağı belirtilmişti.

Reuters'a bilgi veren yetkili, güneş YEKA'nın ardından açılacak olan rüzgar YEKA ihalesi için şartname taslağının hazırlandığını belirterek, her rüzgar enerjisi santrali için kurulu gücün 50 MW'den az olamayacağını kaydetti.

Şartname taslağına göre yarışma sonucunda oluşacak fiyat, sözleşme imza tarihinden itibaren 20 yıl süreyle geçerli olacak.

Haberin Devamı

Türkiye'nin enerjide büyük oranda ithale bağımlı halden kurtarılmasını hedefleyen hükümet, son yıllarda yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına öncelik veriyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) geçen hafta yayımladığı kararla, bu yıl Nisan'da alınması planlanan rüzgar enerjisine dayalı ön lisans başvurularını bir yıl erteledi.

 

BAKMADAN GEÇME!