Dev borsa işbirliğinde sona yaklaşılıyor

Güncelleme Tarihi:

Dev borsa işbirliğinde sona yaklaşılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 13:20

Alman Deutsche Börse, Londra Borsası (LSE) ile "potansiyel birleşme" konusunda ana maddeler üzerinde anlaşma sağlandığını duyurdu.Deutsche Börse’den yapılan açıklamada, "Taraflar, Londra Borsası ile potansiyel birleşme konusunda ana maddeler üzerinde anlaşma sağladı" denildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, yapılan anlaşmaya göre, şirketin merkezinin Londra’da olacağı ancak şirket fonsiyonlarının etkin dağılımıyla hem Londra’da hem de Frankfurt’ta birer genel merkez olacağı ifade edildi.

Anlaşmasın sağlanması durumunda, Deutsche Börse Üst Yöneticisi (CEO) Carsten Kengeter'in, yeni şirketin  CEO'su ve Yönetici Müdürü olacağı belirtilen açıklamada,  “LSE Başkanı Donald Brydon yeni kurulacak şirketin başkanı olacak. Deutsche Börse Başkanı Joachim Faber yeni şirketin Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Bağımsız Müdürü olacak. LSE 'nin Finans direktörü (CFO) David Warren ise aynı görevini yeni kurulacak şirkette de devam ettirecek” denildi.

Açıklamada, birleşme işleminin tamamlanmasının  ardından hali hazırdaLSE CEO’su olan Xavier Rolet’in ise görevinden ayrılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Taraflar arasında diğer şartlarla ve potansiyel birleşmenin şartlarıyla ilgili görüşmelerin devam ettiği belirtilen açıklamada, bunun kesin bir anlaşma sağlanacağı anlamına gelmediği aktarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!