Dev bankaya kara para şoku

Güncelleme Tarihi:

Dev bankaya kara para şoku
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2014 11:43

Dünyanın küresel bankalarından Standard Chartered kara para aklama işlemlerine görmezden gelme suçlamasıyla milyonlarca dolar ceza ile karşı karşıya. Bankanın anti kara para aklama yazılımlarındaki hata sebebiyle çok sayıda kara para aklama işlemini onaylamış olabileceği belirtiliyor. Banka şimdi tüm işlemlerini tek tek mercek altına aldı.

Haberin Devamı

Dünyanın dev bankalarından Standard Chartered yazılımlarındaki hatalardan dolayı gelecek günlerde yığınla veriyi inceleyecek. Bankanın anti kara para aklama yazılım standartlarında meydana gelen hata sebebiyle çok sayıda kara para aklama işlemine onay verdiği şüphesi ortaya çıktı. Bu durum sonucu bankaya ABD’li otoritelerden milyonlarca ceza gelebilir. ABD Finansal Hizmetler Departmanı DFS Standard Charter’a işlemlerini denetlemesi için süre verdi.

HARIL HARIL İŞLEM DENETLİYORLAR

Bu süre içinde geçmiş işlemleri inceleyecek olan bankayı 100 milyon dolardan fazla ceza da bekliyor. Bankanın yazılım hataları ilk kez 2012’de ortaya çıkmıştı. Standard Charter daha önce İran ile olan işlemleri gizleyerek Amerikan yasalarını ihlal ettiği için 667 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!