Deutsche Bank: Türkiye'nin bu yolda devam etmesini destekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Deutsche Bank: Türkiyenin bu yolda devam etmesini destekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2001 00:00


Alman Deutsche Bank, Devlet Bakanı Kemal Derviş ve beraberindeki heyetin, Almanya’nın Frankfurt kentinde, 41 Avrupa ve Japon bankasının temsilcisiyle biraraya geldiği toplantının ardından bir değerlendirmede bulundu.
Haberin Devamı

Bugünkü toplantıya başkanlık eden Deutsche Bank Yönetim Kurulu üyesi Jurgen Fitschen, toplantıya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, "uluslararası bankacılık topluluğu, Türkiye’nin yeni programı ve ekonomik reformlar konusunda iyimser" ifadesini kullandı.

Fitschen, Türkiye’nin halen programın önemli bir kısmını uygulamış olduğunu vurgulayarak, "Biz, Türkiye’nin bu yolda devam etmesini destekliyoruz" dedi.

YABANCI BANKALARDAN DESTEĞE DEVAM KARARI...

Bu arada, yabancı bankaların, Türk yetkililerle, ekonomik program için Türk özel sektörünü desteklemeye devam etme konusunda yakın ilişki içinde olmayı sürdürme kararı aldıkları belirtildi.

Toplantıda, Devlet Bakanı Derviş başkanlığındaki heyetin, programın üç ana yaklaşımı içerdiğini belirterek, bu yaklaşımları, "özellikle bankacılık sektörünün kırılganlığını azaltacak, şeffaflığı güçlendirecek yapısal önlemlerin alınması, özel sektörün bu programa dahil edilmesi, ikinci olarak, mali iskitarı yeniden tesis edici ve enflasyonu indirmeyi amaçlayan süreci yeniden başlatacak parasal ve mali politikaların uygulanması ve üçüncü olarak da, toplumun en zayıf kesimlerini koruyucu, sosyal diyaloğu genişletici bir ücret ve fiyat politikasının izlenmesi" olarak sıraladıkları kaydedildi.

Deutsche Bank’ın saptamasında, ekonomik programın başarısı için Türk özel semktörünün desteklenmesinin kritik bir öneme sahip olduğunun altı çizilerek, Türk yetkililerin, uluslararası bankalardan, "gönüllülük temeline dayalı olarak" Türk mali kurumlarına, 31 Aralık 2001’e kadar interbank ve ticari kredilerin sürdürülmesini istediği ifade edildi.
(aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!