Deutsche Bank’ın Rusya’daki batağı 1 milyar mark

Güncelleme Tarihi:

Deutsche Bank’ın Rusya’daki batağı 1 milyar mark
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Almanya'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank'ın, yılın dokuz aylık döneminde kârı 1 milyar marktan 70 milyon marka geriledi.

ALMANYA'nın en büyük bankalarından biri olan Deutsch Bank'ın yılın dokuz aylık döneminde kârının 70 milyon (12 trilyon lira) marka düştüğü açıklandı. Ticari aktivitelerinden 147 milyon mark yitiren banka, geçen yılın aynı döneminde, 1 milyar 26 milyon (176.4 trilyon lira) mark kâr etmişti.

Alman bankalarının kriz yüzünden Rusya'da çok büyük kayıpları olduğu biliniyor. Deutsche Bank'ın da, Rusya'da en fazla kredi veren bankalar arasında yeraldığı belirtiliyor. Kârının azalmasında Rusya'daki çöküşten de olumsuz etkilenen Banka'nın, Rusya'da devlet güvencesi altında olmayan yaklaşık 1 milyar 35 milyon (178 trilyon lira) marklık bir kredi alacağı bulunuyor. Almanya finans çevrelerinde, bu kredinin geri dönüşü imkansız görürülüyor.

Net geliri 880 milyon marktan 147 milyon marka gerileyen Deutsche Bank, geçtiğimiz yıl Daimler-Benz AG'nin yüzde 21.8'ini almak için 3 milyar 200 milyon marklık karşılık ayırmıştı. Bankanın hisseleri de kâr rakamlarının açıklanmasının ardından yüzde 1.2 oranında gerileyerek, 1.20 mark değer yitirdi.

UMARIM DAYANIRIZ

Deutsche Bank'ın İcra Kurulu Başkanı Rolf Breuer de, bilanço konusunda şunları aktardı: ‘‘1998'in başından bu yana piyasalar dayanabildi. Umarım bundan sonra da bu direncini sürdürür. Çok hassas bir dönem yaşanan küresel bankacılıkta kazançlı konumumuzu yitirmeyeceğimizi sanıyoruz. Deutsche, riskli gelişmekte olan piyasalardaki ticari aktiviteleri yüzünden sürekli gelir güvencesini yitirerek gelirinde düşüş oldu. Bu durum da bunalıma karşı risk yönetimini geliştirdi.’’

Breuer, Deutsche Bank'ın, Rusya'ya karşı ayırdığı risk karşılığını 300 milyon marka çıkardığını, kayıp kredilerin karşılığının da yüzde 40.4'lük bir artışla 1 milyar 25 milyon marka ulaştığını belirtti.

Deutsche Bank, yönetim harcamalarının 1998'de yüzde 6 artarak 14 milyar 300 milyon marka çıktığını vurgulayarak, tasarruf programı başlatacaklarını açıkladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!