Desa'da anlaşma sağlandı

Güncelleme Tarihi:

Desada anlaşma sağlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2009 11:05

Türkiye Deri-İş Sendikası, geçen yıl işlerine son verilen 44 işçinin yeniden iş başı yapması amacıyla Desa Deri ile yürütülen görüşmelerde anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Türkiye Deri-İş Sendikasından yapılan yazılı açıklamada, sendika üyesi oldukları için Desa Deri'nin Sefaköy ve Düzce'deki fabrikalarında çalışan 44 işçinin geçen yıl işine son verildiği hatırlatıldı.

Bunun üzerine Desa Deri fabrikaları önünde eyleme başlandığı ifade edilen açıklamada, Düzce'de 15, Sefaköy'de ise 11 ay süren direnişin sonunda işçilerden Emine Arslan'ın hukuk mücadelesini kazandığı vurgulandı.

Mahkemece, işçilerin sendikal nedenle işten atıldığının tespit edildiği, işe dönüş kararının Yargıtay tarafından da onandığına dikkat çekilen açıklamada, işverenin bu sefer de davası sonuçlanan işçilere tazminat ve tüm alacaklarını ödeyerek sendikadan kurtulmaya çalıştığı ifade edildi.

Açıklamada, bu süreçte fabrika önlerindeki direnişi kaldıran sendikanın, yapılan haksızlıklara karşı uluslararası kampanyaları ise devam ettirdiği belirtildi.
Uluslararası kampanyaların da baskısı sonucunda Desa Deri ile görüşmelere devam edilerek, bir protokol imzalandığı bildirilen açıklamada, şu bilgilere yer
verildi:

Haberin Devamı

“Protokole göre, Desa işvereni sendika karşıtı tutumundan vazgeçecek ve tüm işçilere, sendikal haklarının güvence altına alındığına dair yazılı bir belge dağıtacak. Görüşmeler devam ederken, 6 üyemizi tekrar iş başı yaptıran Desa işvereni, bu protokolle 6 üyemize daha iş başı yaptıracak. İşten çıkarılan diğer işçiler de zamanla, Desa'nın kesinleşen siparişlerinin geri dönmeye başlaması ile birlikte tekrar işe alınacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!