Derviş Sezer'i ikna edecek mi?

Güncelleme Tarihi:

Derviş Sezeri ikna edecek mi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2002 11:22

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Derviş, mali sektörün yeniden yapılandırılmasına ilişkin Yasa ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Sezer'i bilgilendirdi.

10 Ocak günü Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen Yasa'nın, Cumharbaşkanı tarafından onaylanması bekleniyor.

Sürenin kısalması ve veto endişelerin artması üzerine Devlet Bakanı Derviş, Cumhurbaşkanı Sezer'i ikna etmek amacıyla bugün saat 10'da Köşk'e çıktı. Yanında BBDK Başkanı Engin Akçakoca ve Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Vural Akışık da hazır bulundu. IMF'ye verilen sözler arasında yer alması bakımından hükümet tarafında önem taşıyor.

Meclis'te tartışmalara neden olan ve hükümet ortakları arasında da uzlaşmanın zor sağlandığı Bankacılık Yasası'nın haksız yere bazı banka veya kişilerin korunup, kollanmasına yol açacağı tedirginliği bulunuyor.

Bankalara aktarılacak kaynağın miktarı, yöntemi, ortakların durumu, kamu bankalarındaki yöneticilerin sorumluluğu gibi maddeler Sezer tarafından incelenen konuların başında yer alıyor.

Bakan Derviş, Çankaya Köşkü'ne çıkmadan önce, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile 40 dakikayı bulan bir görüşme yaptı.

Derviş 11 Ocak günü de yasayla ilgili olarak Sezer'le toplantı yapmıştı.

Sezer, Yasa ile ilgili görüşünü 28 Ocak akşamına kadar vermesi gerekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!