Derviş önce Davos, sonra Londra yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Derviş önce Davos, sonra Londra yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2002 02:19

Ekonoiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, 31 Ocak-4 Şubat tarihlerinde New York'ta yapılacak olan Dünya Ekonomik Forumu toplantılara katılacak.

Forum etkinlikleri süresince Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda atılan adımları gündeme getireceği belirtilen Derviş, bu kapsamda Türkiye'de üretim ve istihdama yönelik yatırım konusunda ilgi duyan ve aralarında Cisco System Başkanı John Chanbers de olmak üzere uluslararası şirketlerin yöneticileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Derviş, Forum etkinlikleri kapsamında 1 Şubat'ta ‘‘Küresel Büyümenin Tesisi’’ temalı’ dünya ekonomik beyin fırtınası’’ adlı yuvarlak masa toplantılarında tartışma yöneticiliğini yapacak. Bu toplantılara, ABD Hazine Bakanı Paul O'Neil, Deutsche Bank Yönetim Kurulu üyesi Josef Ackermann, İtalya Ekonomi ve Maliye Bakan Yardımcısı Mario Baldassarri, ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi Roger W. Ferguson, Citigroup Başkan Yardımcısı ve IMF eski Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ile çok sayıda ülke yetkilisinin yanı sıra finans, uluslararası kuruluşlar ve akademik çevrelerden de geniş katılım olacak.

Derviş, 3 Şubat'ta ‘‘IMF ve Dünya Bankası'nın yeniden gözden geçirilmesi: Daha fazla reform mu, yoksa tam bir yeniden yapılanma mı?’’ temalı tartışma platformlarından birini yönetecek. Platformun katılımcıları arasında, Harvard Üniversitesi'nden Jeffrey D. Sachs, Dünya Bankası kıdemli Başkan Yardımcılarından Nicholas Stern ile çok sayıda ülke ve uluslarası kuruluşlarından yetkililer bulunacak.

Derviş, aynı günün akşamı verilecek ‘‘Türkiye'nin görünümü’’ başlıklı çalışma yemeğine katılacak. Çalışma yemeğine Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar ve Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti ile ABD Hazine Bakan Yardımcısı John Taylor da katılacak. Derviş, 1, 2 ve 3 Şubat tarihlerinde de, 5 ayrı oturum halinde gerçekleşecek olan ve ülkelerin ekonomi yöneticilerini gayri resmi düzeyde biraraya getiren platformun katılımcısı olacak.

Derviş, 5 Şubat'ta da Londra'ya geçecek. Burada uluslararası yatırımcılara yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenleyecek olan Derviş'e Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası ve BDDK‘dan üst düzey yöneticileri eşlik edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!