Derviş kredi soruşturmasına izin vermedi

Güncelleme Tarihi:

Derviş kredi soruşturmasına izin vermedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2001 16:08

Devlet Bakanı Kemal Derviş, Devlet Denetleme Kurulu'nun, Ziraat Bankası'nın kredi işlemlerine ilişkin hazırladığı iki dosyada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na soruşturma izni vermedi.

Haberin Devamı

Devlet Denetleme Kurulu`nca, Ziraat Bankası`ndan 1994-2000 yılları arasında verilen kredilere ilişkin başlatılan inceleme sonunda hazırlanan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na gönderilen dosyalardan, Kula Mensucat A.Ş. ve Akyıl Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş`ye kredi kullandırılmasıyla ilgili olarak, dönemin banka yöneticileri hakkında soruşturma izni istendi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden`in, dönemin banka yöneticileri hakkında, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun uyarınca soruşturma izni verilmesi için yaptığı başvuruya, ilgili bakan olan Devlet Bakanı Kemal Derviş`ten "olumsuz" yanıt geldi.

Derviş`in, dönemin banka yöneticileri hakkında soruşturma izni vermemesine ilişkin kararı, bugün savcılık yetkililerine tebliğ edildi.

Haberin Devamı

Kemal Derviş, daha önce, Aslan Gemicilik A.Ş. ve Meksan A.Ş`ye kullandırılan krediler konusunda da dönemin banka yöneticileri hakkında  soruşturma izni vermemiş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, buna itiraz etmişti. Dosyanın, halen Danıştay`da olduğu bildirildi.

Savcılık yetkilileri, DerviÅŸ`in soruÅŸturma izni vermediÄŸi iki dosyaya itiraz edilip edilmeyeceÄŸine hünüz karar verilmediÄŸini kaydettiler.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!