Derviş İtalya'ya gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Derviş İtalyaya gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2001 00:00


Devlet Bakanı Derviş, temaslarda bulunmak üzere 31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında İtalya'yı ziyaret edecek.
Haberin Devamı

Bakan Derviş, 31 Mayıs Perşembe günü Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nde üst düzey İtalyan iş çevresi temsilcileri ile yemekli bir toplantıya katılacak.

Aynı gün İtalyan Hazine ve Maliye yetkilileri ile bir araya gelecek olan Bakan Derviş, Bretton-Woods Enstitüsü tarafından düzenlenen ve uluslararası katılımın olacağı akşam yemeğinde, "21. Yüzyıl Dünya Ekonomisinde IMF ve Dünya Bankası'nın Rolü" konusunda konuşma yapacak.

Bakan Derviş, 1 Haziran Cuma günü, İtalyan Sanayici ve İşadamları Örgütü (Confindustria) yöneticileri ile kahvaltıda bir araya gelecek.

Derviş, daha sonra İtalya'da hükümeti kurmakla görevlendirilen Berlisconi'nin kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı üstlenecek olan Tremonti ile görüşecek.

Floransa'ya geçecek olan Devlet Bakanı Derviş, Avrupa Enstitüsü tarafından düzenlenen konferansın "Avrupa, Türkiye ve Akdeniz" konulu açış konuşmasını yapacak.

Derviş, bu konuşmasında "Evrensellik ve Yerellik" başlıkları altında Huntington'un görüşlerine karşı "Modern Türkiye Cumhuriyeti ve Kemalizm'in rolü" temasını işleyecek.

Devlet Bakanı Kemal Derviş, 2 Haziran Cumartesi günü Türkiye'ye dönecek.

Sanayileşmiş 7 batılı ülkenin oluşturduğu G-7 grubunun dönem başkanlığını yürüten İtalya, G-7'nin Haziran ayında gerçekleştirilecek zirvesine ev sahipliği yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!