Dericiler, soğuk ülke pazarlarında çıkış arıyor

Güncelleme Tarihi:

Dericiler, soğuk ülke pazarlarında çıkış arıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 11:49

Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Duman, "Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak krizinin ardından bu krizi en az zararla atlatabilmek için ihracat yapabileceğimiz Rusya'nın alternatifi diğer soğuk ülke pazarlarına yöneldik" dedi.

Haberin Devamı

Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deri sektörü olarak ihracatın önemli bir kısmını Rusya'ya yaptıklarını, dolayısıyla ortaya çıkan uçak krizinin kendilerini de sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Rusya'ya deri ihracatı yapan birçok sanayicinin alacaklarının kaldığını aktaran Duman, sanayicilerin bu nedenle çeklerini ödemekte zorlandığını belirtti.
Duman, deri ihracatının yönünü değiştirmek için harekete geçtiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak krizinin ardından bu krizi en az zararla atlatabilmek için ihracat yapabileceğimiz Rusya'nın alternatifi diğer
soğuk ülke pazarlarına yöneldik. Bu kapsamda yeni ticari alanlar aramaya
başladık. Karşımıza çıkan sonuçlar üzerinde de çalışmalarımız önemli ölçüde devam ediyor. ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere soğuk iklime sahip

Haberin Devamı

İskandinav ve Çin gibi ülkelere yeni ihracat alanları oluşturmak üzere yoğun çalışmalarımız var."
Yeni ihracat alanları oluşturmak için yaptıkları girişimlerden kısa vadede bir sonuç elde etmeyi beklemediklerini ifade eden Duman, konuyla ilgili 2-3 aya ihtiyaçları olduğunu ve soğuk iklime sahip ülkelerle ihracata devam etmeyi planladıklarını dile getirdi.

"KARMA OSB'YE DÖNÜŞMESİNİ İSTİYORUZ"
Duman, deri fiyatlarının çok uygun olmasına karşın iç pazar paylarının düşük olduğunu belirtti.  Bölgede çalışan firmaların sayısında ve kapasitelerinde düşüşler olduğunu ifade eden Duman, şunları kaydetti:
“Bu da istihdam alanında düşmelere neden oldu. Bu sıkıntılı durumu atlatabilmek için Sanayi Bakanlığı başta olmak üzere diğer ilgili makamlarla görüşmelerde bulunduk. Bu bölgenin bundan sonrası için İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi olmaktan çıkarılıp, Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi olması noktasında bir çözüm bulduk. Bunları, Bakanlığa gerekçeleriyle birlikte anlattık. Bölge, halen yüzde 40 boşlukla faaliyetlerine devam ediyor. O yüzden bölgeye farklı sektörleri bekliyoruz. Hem bölge çalışsın hem istihdam artsın hem boş alanlar satılabilsin ya da kiraya verilebilsin. Farklı sektörler buralara gelebilsin."

Haberin Devamı

Bölgenin, karma OSB olduktan sonra Bakanlığın uygun gördüğü sektörlerde faaliyet gösteren sanayicileri yatırım yapmaya davet ettiklerini ifade eden Duman, alt ve üst yapısı tamamen hazır arıtmasıyla beraber eksiksiz bir sanayi bölgesine sahip olduklarını sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!