Deri ihracatı turistle 3 milyar doları geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Deri ihracatı turistle 3 milyar doları geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2012 00:00

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Türk ihracatçısının devamlı koşması gerekiyor. ‘Koş yoksa düşersin’ diyorum” dedi.

Geçtiğimiz günlerde bazı Avrupa ülkelerinin kredi notlarının düştüğünü hatırlatan Büyükekşi, “Eskiden bunlar bizle uğraşırken şimdi biz seyirci durumundayız. Ancak ihracat hedeflerimizle şu anki kapasitelerimizle ulaşmamız zor. Bizim Yunanistan gibi İngiltere gibi hizmet sektörüyle bir yere gitmemiz de mümkün değil. 74 milyonluk bir nüfusumuz var, o yüzden hizmet sektöründen çok üretime, sanayiye önem vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

Tüketici merkezde

TÜYAP’ta bu yıl 6’ncısı düzenlenen İstanbul Deri Fuarı’nın açılışında konuşan Türkiye Deri Konfenksiyoncuları Başkanı Mehmet Ali Dinç, şunları söyledi: “Deri sektörü küresel pazarda zor günler geçiriyor. Ana ihracat pazarlarımız arasında yer alan Avrupa’daki ekonomik durgunluk ve borç yükü ülkemizin ve sektörümüzün geleceği açısından izlemek zorunda olduğumuz faktörler. Pazar çeşitlendirmesinin yanında ürün farklılaştırması da kritik çözüm yolu. Toplam deri ihracatımız yurtiçi turistik satışlarla birlikte 3 milyarı doları geçiyor.”
Deri Vakfı Başkanı Volkan Çandar ise fuarın 29 ülkeden 325 katılımcı ile açıldığını dile getirdi. Bir önceki yıla göre katılımı yüzde 60 artırdılarını söyleyen Çandar, “Türkiye, dünya deri ticaretinin merkezi olmayı hak ediyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!