‘Derdimiz’ var, yollara düştük

Güncelleme Tarihi:

‘Derdimiz’ var, yollara düştük
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2010 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin hızlı büyüdüğünü belirterek, “Türkiye, ekonomisiyle, dış politikasıyla büyüyor. Bugün her yerde Türkiye konuşuluyor. Bize yakışan budur” dedi. Erdoğan, İzmir’in Bayındır ilçesinde hayata geçen projelerin ortak açılışını yaptı.

Vizeler kalkıyor

Çarşamba günü Ankara’da Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev’i ağırladıklarını, Rusya ile enerjiden ulaştırmaya, ihracattan turizme kadar 17 anlaşma imzaladıklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Artık Rusya ile aramızdaki vizeleri de büyük ölçüde kaldırdık. Cuma günü Yunanistan’a geçtim. Orada da yüksek işbirliği konseyi toplantısını gerçekleştirdik. 22 anlaşmayı yaptık. Orada da yine gerek yeşil gerek gri pasaportlarda vizeyi kaldırdık ve mavi pasaportta da günübirlik vize kalkmış durumda.”

‘Dert’ yolara düşürdü

Önceki gün Manisa’da açılış ve temel atma törenlerine katıldığını anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Gittiğimiz her yerde açılışlar yapıyoruz. Türkiye’nin dünyaya yönelik ufkunu daha da zenginleştirmek suretiyle ülkemizi dünyayla bütünleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Sadece Türkiye değil, biz bölgesel barışı, küresel barışı kendisine dert edinmiş bir hükümetiz. Bildiğiniz gibi Türkiye Medeniyetler İttifakı girişiminin de eş başkanı. Mevlana Celaleddini Rumi’nin anlamlı bir ifadesi var. Mevlana ne diyor? ‘Pergel gibi bir ayağını merkeze koyacak, diğer ayağınla alemlere seyahat edeceksin’ diyor. Yine diyor ki Mevlana, ‘Dert adamı yollara düşürür.’ İşte biz dertliyiz. Biz milletin derdiyle dertliyiz. Bize durmak yaraşmaz. Durmadan, yorulmadan çalışıyor, çabalıyoruz. Bir ayağımız burada Türkiye’de, milletimizin içinde, milletimizden güç alıyor, tarihimizden, kültürümüzden güç alıyoruz. Diğer ayağımızla da bölgemizin sorunlarını, küresel sorunları çözmek için yüreğimizi ortaya koyuyoruz.”

Sarıkız’dan ilk petrol Erdoğan’a gönderildi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’a Manisa’nın Alaşehir ilçesinde açılan Sarıkız Petrol Üretim Tesislerinde üretilen petrolden hediye gönderildi. 5 litrelik kavanoza, petrol dolduruldu ve üzerine “Sayın Başbakanımıza, Türkiye’nin batısında gerçekleşen ilk petrol keşfinden numune örneği” yazıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!