Deprem tamiratı ’zorunlu gider’ oluyor

Güncelleme Tarihi:

Deprem tamiratı ’zorunlu gider’ oluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2006 00:00

Binaların, depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi için yapılacak tamirat giderleri, zorunlu gider kapsamına alınıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı dün TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.

Tasarı şu hükümleri içeriyor:

ZORUNLU GİDER:

Muhtemel afetler ve özellikle depreme karşı yapının güçlendirilmesi için yapılacak harcamalar, ana gayrimenkulün genel giderlerine ilave edilecek. Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki, ödemede geciktiği günler için aylık yüzde 5 gecikme tazminatı verecek.

TADİLAT ONAYI:

Binanın ortak alanlarında tadilat yapılması için bütün kat maliklerinden yazılı izin alınması zorunluluğu kaldırıldı. Maliklerden biri, kat maliklerinin beşte dördünün rızası olmadıkça, ana gayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesis, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramayacak. Ancak, ortak yer ve tesislerdeki bir bozukluk, binaya zarar veriyorsa veya ana yapının güçlendirilmesinin zorunlu olduğu mahkemece tespit edilmişse onarım için kat maliklerinin rızası aranmayacak. Kat malikleri, yapı güvenliğiyle ilgili teknik inceleme ve çalışmalar sırasında, kendilerine ait bölümlere girilmesine izin verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!