Denizli Sümerpark’ı 70 milyon dolara açıyor, 315 milyon dolara ulaşma planı yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Denizli Sümerpark’ı 70 milyon dolara açıyor, 315 milyon dolara ulaşma planı yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 00:00

Pera GYO, Denizli’de hayata geçirdiği karma projesi Sümerpark’ın 70 milyon dolarlık alışveriş merkezini 24 Şubat’ta açıyor. Konutların inşasına bu ay başlanması planlanırken, hastane ve otel için görüşmeler sürüyor. Pera GYO Genel Müdürü Ayşegül Bensel, 2011’de alışveriş merkezi yatırımlarına devam edeceklerini, 3 yıl içinde 500 milyon liralık (315 milyon dolar) portföye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

GLOBAL Yatırım Holding’in iştiraki olan ve 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Denizli’de hayata geçirdiği karma projesi Sümerpark’ın 70 milyon dolarlık alışveriş merkezini 24 Şubat’ta açıyor. Konut, hastane, otel ve alışveriş merkezinden oluşan Sümerpark’ta, konut yatırımlarının ruhsat başvurusu yapılırken, otel ve hastane için de görüşmeler devam ediyor. Pera GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ayşegül Bensel, şirketin 2011 yılı hedeflerini anlatırken alışveriş merkezi ve kentsel dönüşüm projelerinde yer alacaklarını belirterek, “Anadolu’da iki ayrı şehirde alışveriş merkezi proje hazırlığı içindeyiz” dedi.

İstanbul’da yatırım yok

Pera GYO’nun portföyünde Denizli, Van ve Kıbrıs’ta bulunan gayrimenkullerin yer aldığını ifade eden Ayşegül Bensel, şunları söyledi: “İstanbul Karaköy’deki 6. Vakıfhan binasının restorasyonunu gerçekleştirdik ve kiralamasını yaptık. Binanın 2019 yılına kadar kullanım hakkına sahibiz. Mevcut gayrimenkullerimiz dışında portföyümüze yeni gayrimenkuller kazandırmak amaçlı çalışıp yeni projeler hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ancak şu anda İstanbul içinde yatırım düşünmüyoruz. İstanbul hem alışveriş merkezi hem konut yatırımı açısından rekabetin yoğun olarak yaşandığı bir şehir. Kentsel dönüşüm merkezleri ile ilgileniyoruz. Bu kapsamda, alışveriş merkezi ve konut yatırımı açısından büyük şehirlerden ziyade henüz doymamış şehirlere girmeye çalışıyoruz.”

500 milyon lira hedefi

Pera’nın, yatırım ortaklığı olarak faaliyet gösterirken Ekim 2006’da Pera GYO’ya dönüştürüldüğünü belirten Bensel, şöyle konuştu: “Ana faaliyet konularımız gayrimenkul portföyü oluşturmak, gayrimenkulleri geliştirmek ve gayrimenkule dayalı araçlara yatırım yapmak. GYO olduğumuzdan beri portföyümüzü yatırımlarla büyüttük ve 200 milyon liraya yaklaştık. Hedefimiz 3 yıl içerisinde portföy değerimizin yeni yatırımlarla 500 milyon liraya (315 milyon dolar) ulaşmasıdır.”

Otel ve hastane görüşmelerine devam ediliyor

PROJEDEKİ otel ve hastane için firmalarla görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Ayşegül Bensel, “Konut ve alışveriş merkezinin devamında 120-150 odadan oluşan bir şehir oteli ve özel bir hastane gelecek. Sümerpark Projesi; Denizli gibi düzenli büyüyen ve gelişen bir şehirde konut-alışveriş merkezi-turizm ve sağlık hizmetlerini aynı çatı altında toplayacak ilk ve kapsamlı bir proje olacak. Denizli’de kentsel dönüşüm alanında 12 bin metrekarelik hastane, 150 odalı otel ve 644 konutttan oluşan projeyi toplam 98 bin 418 metrekarelik bir arazi üzerine konumlandırdık. Denizli’de orta ölçekli konut açığı bulunuyor. Hem kaliteli hem yeşil alanları ve sosyal tesisleri olan şehrin içinde ulaşımı kolay, otopark alanları olan önemli oranda konut açığı var” diye konuştu.

Konut satışları başlıyor

AYŞEGÜL Bensel, Sümerpark projesi hakkında şu bilgileri verdi: “Sümerpark AVM’nin açılışı şubatta gerçekleşecek. Mağaza teslimlerimiz aralık ayından beri devam ediyor. Konut yatırımları şu anda projesi hazır, ruhsat başvurusu yapıldı. Ruhsat alınır alınmaz, bu ay içerisinde inşaat başlayacak. Konut satışlarına henüz başlamadık. Toplam 644 adet konut yapılacak ve fazlar halinde 3 yıl içerisinde bitirilecek. 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak tasarlanan konutlar daha ziyade genç ve yeni evlilere yönelik ve yatırım amaçlı olarak planlandı. Konutlar, alışveriş merkezinin hemen yanında, ortak alanlarda havuz ve sosyal tesisi olan güvenlikli bir site içerisinde yer alacak.”

Bin kişiye istihdam sağlayacak

DENİZLİ’de biri outlet olmak üzere iki adet alışveriş merkezinin bulunduğu bilgisini veren Ayşegül Bensel, şöyle konuştu: “80’in üzerinde kiracı mağaza bulunuyor ve yüzde 90’a varan kiralama oranını yakaladık. Bir çok markanın Denizli’ye girmesini sağladık. Proje, açık hava konseptiyle alışveriş, eğlence ve çocuklar için oyun alanları düşünülerek inşa edildi. 2 bin metrekare alan ortak eğlence ve gösteri merkezine ayrıldı. Bu alan da 2011 Nisan ayı gibi devreye alınacak. Sümerpark AVM’nin yaklaşık 1000 kişiye istihdam yaratmasını bekliyoruz. Aylık yaklaşık 750 binin üzerinde ziyaretçi hedefliyoruz. Sümerpark AVM, sadece Denizli için değil civar şehirler ve Ege Bölgesi için de bir odak noktası olacak.”

Saklıhan Konakları satışa çıktı

SAKLIHAN İnşaat’ın ilk projesi olan ve temeli Aralık 2010 atılan Saklıhan Konakları, satışa çıktı. Beylikdüzü’nde, 12 bin metrekaresi yeşil alan ve peyzaj olmak üzere 18 bin 600 metrekarelik bir alanda yer alan projede, 7 blokta toplam 288 daire ve 34 işyeri amaçlı mağaza yer alıyor. Tüm dairelerin site içine baktığı projede, 2+1,3+1,4+1 ve dubleks daire seçenekleri bulunurken, daire büyüklükleri 140 metrekareden başlayıp, 310 metrekareye kadar çıkıyor. Ana girişte 400 merrekarelik lobi de dikkat çekiyor. Aralık 2012’de teslim edilecek projedeki dairelerin metrekare fiyatları, 2 bin 300 TL ile 2 bin 500 TL arasında değişiyor. Saklıhan Konakları, E-5 Karayolu’na 1, Atatürk Havalimanı’na 20, Avcılar Deniz Otobüsü’ne 9 kilometre mesafede konumlandırılıyor. Saklıhan Konakları’nda sosyal tesis, spor alanları, çocuk oyun alanları, alışveriş merkezi ve kapalı otopark yer alıyor.

Mall of İstanbul MIPIM’de yarışacak

TORUNLAR GYO’nun, 491 milyon TL yatırımla hayata geçireceği karma projesi Mall of İstanbul, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM 2011 Fuarı’na katılıyor. Fuar kapsamında 6 ayrı kategoride düzenlenecek.MIPIM Awards 2011 Geleceğin Projesi Ödülleri kategorisinde Mall of İstanbul ‘geleceğin projesi’ dalında yarışacak. Bu yıl 9’ncu kez düzenlenecek MIPIM Awards 2011 Geleceğin Projesi Ödülleri’ne dünya çapında yenilikçi düşünce ve yaklaşımlar içeren projeler katılıyor. 24 Ocak 2011 tarihinde jüri üyelerinin yapacağı değerlendirme sonrası yarışmada finale kalan projeler, MIPIM 2011 Fuarı’nda sergilenecek ve dereceye giren projeler katılımcıların oyları ile belirlenecek. Kazanan projeler 10 Mart 2011 akşamı Cannes’daki Palais des Festivals’de gerçekleşecek olan ödül töreninde açıklanacak. Altı ayrı kategoride düzenlenen yarışma sonucu, Büyük Ödül’ün de sahibi ödül töreni sırasında belirlenecek. MIPIM Awards 2011 Geleceğin Projesi Ödülleri’nde projeler ofis, konut, turizm yapıları, sürdürülebilir binalar, yenilenmiş ofis yapıları ve geleceğin projesi alanlarında yarışacaklar.

Karat İstanbul’da fiyat, 135 bin liradan başlıyor

SULTANLAR Grup tarafından Sancaktepe’de inşa edilen Karat İstanbul projesinde, daire fiyatları 135 bin TL ile 578 bin TL arasında değişirken, daire bedelinin tamamı için 120 aya kadar vade seçenekleriyle mortgage kredisi sağlanıyor. Karat İstanbul’da, 65 metrekareden başlayan 1+1 dairelerden, 295 metrekarelik 6+2 dairelere kadar 13 daire tipi seçeneği bulunuyor. 4 katlı 7 blokta 128 daireden oluşan projede, 15 bin metrekare alışveriş merkezi de yer alıyor. Karat İstanbul Alışveriş Merkezi’nde 73 adet mağaza yer alıyor.

Haberin Devamı

Denizli Sümerpark’ı 70 milyon dolara açıyor, 315 milyon dolara ulaşma planı yapıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!