Denizli depremi sonrası Bakan Kurum'dan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2019 13:00

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli'de yaşanan depremin ardından kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "ilk belirlemelere göre ağır hasarlı 139 binamız var, hafif hasarlı 132 binamız var, yıkık da 7 binamız olmak üzere toplamda 278 yapıya ilişkin tespitler yapıldı. Bunlar ön tespitler, arkadaşlarımız 5 bölgede sahadalar, tespitlere devam ediyorlar. 22 tane de yaralı vatandaşımız var." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli'de yaşanan depremin ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, "Depremler, kentsel dönüşümün ülkemiz için en önemli gerçeği olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu depremlerden bugüne kadar 82 bin canımızı kaybettik. Topraklarımızın yüzde 66’sı maalesef deprem bölgelerinde yaşıyor. Bizim yerel yönetimlerle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak önceliğimiz 81 ilde tüm riskli alanlarda bu kentsel dönüşüm sürecini hızlı ve kararlı bir şekilde işletmek." dedi.

Yılda 300 bin konut yapmak suretiyle önümüzdeki 5 yıl içinde 1,5 milyon konutu yaparak deprem riski altındaki vatandaşları kurtarmak istediklerini söyleyen Bakan Kurum, "Denizli Acıpayam’daki kardeşlerimize vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum" dedi.

Haberin Devamı

KURUM'DAN SON AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremle ilgili akşam saatlerinde bir açıklama daha yaptı.

Kurum, "Bugün Denizli Acıpayam'da bir deprem meydana geldi, deprem gerçeğini bugün bize bir daha hatırlattı. 5,5 şiddetinde oluşan depremde ilk belirlemelere göre ağır hasarlı 139 binamız var, hafif hasarlı 132 binamız var, yıkık da 7 binamız olmak üzere toplamda 278 yapıya ilişkin tespitler yapıldı. Bunlar ön tespitler, arkadaşlarımız 5 bölgede sahadalar, tespitlere devam ediyorlar. 22 tane de yaralı vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!