Denizlerin en büyüğüyle 12 gün gezi 93 bin dolar

Güncelleme Tarihi:

Denizlerin en büyüğüyle 12 gün gezi 93 bin dolar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2004 01:23

Dünyanın şimdiye kadar yapılmış en büyük transatlantiği Queen Mary 2 ile 12 günlük bir gezide, iki kişilik oda fiyatları 8 bin 500 dolardan başlıyor. Konaklanan odanın özelliğine göre bu fiyat 93 bin 500 dolara kadar çıkıyor.

İLK yolculuğuna 12 Ocak 2004 tarihinde İngiltere Southampton’dan çıkan Queen Mary 2 (QM2), yeni seferleri için binlerce doları gözden çıkaracak yolcular arıyor.

Dünyanın şimdiye kadar yapılmış en büyük, en uzun ve en yüksek transatlantiği özelliğine sahip Queen Mary 2, denize ilk defa 25 Eylül 2003’te inşa edildiği Fransa Saint Nazaire’deki Chantiers de l’Atlantique’de indirildi. Saint Nazaire’deki yapımı sırasında meydana gelen kazada 15 kişinin de öldüğü transatlantiğe, ‘Queen Mary 2’ ismi İngiltere Kraliçesi ve Edinburgh Dükü’nün katılımıyla 8 Ocak 2004’te verildi. Düzenlenen seremonide havai fişek gösterisi ve kraliyet flarmoni orkestrası da yer aldı. 12 Ocak 2004 tarihinde ilk seferine çıkan ve 14 günlük bir yolcuğun ardından Tenerife, Las Palmas, Kanarya Adaları, Barbados ve Karayipler’den geçerek 26 Ocak’ta Florida’ya varan Queen Mary 2, şimdi yeni seferlere hazırlanıyor.

Ancak Queen Mary 2 ile 12 günlük bir geziye katılmak ve sunulan imkanların hepsinden yararlanabilmek için ciddi bir servet gerekiyor. Örneğin, Queen Mary 2’nin Akdeniz’deki Grand Mediterranean seferiyle 30 Ağustos’ta Yunanistan’ın Pire limanından hareket edip, Roma, Floransa, Barcelona, Malaga ve Lizbon’dan geçerek İngiltere’nin Southampton limanına varacak bir yolculuğa katılmak için gözden çıkarılması gereken para miktarı şöyle:

‘Bu seferin standart en ucuz 2 kişilik oda fiyatları 8 bin 500 dolardan başlıyor. Okyanus manzaralı standart odalarda kalmak isteyenler için ise 2 kişi konaklama ücreti 11 bin 200 dolar. En pahalı ücrete sahip Grand Dublex odalar için ise 93 bin 500 dolar ödenmesi gerekli.’

Ancak QM2’nin özellikleri arasında ‘Kamaraların yüzde 80’in okyanus manzaralı’ olduğunun belirtilmesi, yolcuların çoğunun da bu gezi için 11 bin 200 dolar ödemesi gerektiğini gösteriyor.

Bu ücretlere karşılık ‘erken rezervasyon indirimi uygulandığı’ açıklaması yapılan Mary Queen 2’nin sahip olduğu diğer özellikler ise şöyle:

7 sınıf ve 500 kişilik oditoryumda modadan, yabancı dillere, suluboya resim tekniklerinden film yapımına kadar ders veriliyor.

Dünyanın en saygın şeflerinden olan Daniel Boulud’un elinden Fransız ve Amerikan yemeklerinin tadına da bakabilirsiniz.

Özel hizmetçili çatı katları

Queen Mary 2’de bir tanesi üç katlı Britannia restoranı olmak üzere 10 restoran, 5 havuz, dükkanlar ve 14 bar ve kulüp, kütüphane, disko ve gazino bulunuyor. Gemideki bin 310 kamaranın bazıları dubleks ve özel spor ve hizmetçili çatı katlarına sahip. Ayrıca, spa (solus per aqua- suyla gelen sağlık), aromatik buhar odası, hem bitkisel hem de Fin saunasına sahip termal suit bulunuyor. Ayrıca diyet, sağlıklı yaşlanma, hastalık önleme seminerleri düzenleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!