Denizbank'tan 506 milyon lira kâr

Güncelleme Tarihi:

Denizbanktan 506 milyon lira kâr
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 01:02

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, "2014 yılının ilk altı ayında konsolide net karımız 506 milyon lira olarak gerçekleşti" dedi.

Haberin Devamı

Ateş, Denizbank'ın ilk yarı finansal sonuçlarının açıklandığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Denizbank'ın Türkiye'nin 5. büyük özel bankası olduğunu belirterek, 81 ilde 14 bin 900'e yaklaşan çalışan, 739 şube ve 3 bin 835 ATM'lerinin bulunduğunu kaydetti.

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu'nun geçen yılın aynı dönemine göre sektör büyümelerinin üzerinde bir performans ile konsolide bazda aktiflerini yüzde 31 büyüterek 85,5 milyar liraya yükselttiğini ifade eden Ateş, şunları söyledi:

"Sermaye benzeri krediler dahil öz kaynaklarımızı yüzde 37 büyüterek 10 milyar liraya çıkardık. Ana fon kaynağı olan mevduatımızı yüzde 35 artırarak 52,8 milyar liraya ulaştırdık. Nakdi kredilerimizi yüzde 29 artış ile 60,3 milyar liraya çıkardık. Gayri nakdi kredilerimizi yüzde 23'lük artış ile 19,2 milyar liraya yükselttik. Müşteri sayısını yıllık yüzde 27, yani 1,6 milyonluk bir artışla 6,2 milyondan 7,8 milyona çıkardık. 2014 yılının ilk altı ayında konsolide net karımız 506 milyon lira olarak gerçekleşti."

Ateş, Sberbank'tan aldıkları destek ile Türkiye ekonomisine destek vermeye devam edeceklerini belirterek, "Sberbank 2012'den bu yana Denizbank'a 5 milyar lira sermaye katkısı sağladı. Bunun haricinde Denizbank yüksek likiditesi, karlılığı ve fonlama tabanının genişliği nedeniyle hissedarından sermaye haricinde önemli bir fonlama desteğine ihtiyacı olmadı" dedi.

Yeni genel müdürlük binası hakkında da bilgi veren Ateş, toplam bina alanının 101 bin metrekare olduğunu, 5 bine yakın personelle bu yıl içinde taşınmış olacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Sberbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Denizbank Yönetim Kurulu üyesi Sergei Gorkov ise her yerde müşterilerine hizmetlerini sunduklarını belirterek, "Rusya ve AB ilişkilerinde bir takım yeni fırsatlar çıkabilir. Türkiye gelen Rus turistlere çeşitli imkanlar sunmaya başladık. Rusya piyasasında çalışan Türk şirketlerine de yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Gorkov, Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu vurgulayarak, "Yeni bir adım olarak Türkiye'yi seçtik. Denizbank bizim grubumuz için çok önemli. Türkiye piyasası gerçekten bankacılık anlamında çok başarılı bir piyasa. Rusya ve Türkiye bizim ilişkilerimiz açısından çok iyi bir pozisyonda bulunuyor. Mevcut kısıtlamalar Türkiye ile Rusya arasındaki ticareti artırmak için imkan sunuyor. Sorunlar bazen fırsat getirebilir. Bu yıl Denizbank 450 milyon dolar aldı. Denizbank kendi fonlamasını sağlıyor. Yılın geri kalanı için Denizbank'a sermaye desteği sağlayabiliriz" değerlendirmelerinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!