Denizbank'ın satışıyla ilgili en yetkili ağızdan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Denizbankın satışıyla ilgili en yetkili ağızdan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 13:09

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, satışla ilgili bu noktada herhangi bir resmi gelişme ve kendilerine intikal etmiş herhangi bir kararın söz konusu olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) ile gerçekleştirilen “İSTESOB Akıllı Kart”ın tanıtıldığı basın toplantısı sırasında
gazetecilerin bankanın satışı konusuyla ilgili sorularını yanıtlayan Ateş, şunları kaydetti:

“Bu noktada herhangi resmi bir gelişme söz konusu değil. O bakımdan şu anda Denizbank Finansal Hizmetler Grubu ile ilgili bize intikal etmiş herhangi bir karar söz konusu değil. Kaldı ki biz halka açık Banka ve Şirketler Grubu olduğumuz için bunun Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) bildirilmesine, bir hissedar değişimi gündeme gelirse mutlaka Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından onaylanmasına, Rekabet Kurulu'nun buna uygunluk vermesine kadar uzanan hukuki süreci var. Ama bu sürecin başlamasına dair bugün itibariyle herhangi bir işaret yok. Görünen o ki zaten aceleye mahal de yok. Hissedarlarımız, üç devletin çok uzun vadeli ve çok geniş kapsamlı bir garantiyle bu sürecin tamamlanmasının sağlanmasına çalışıyor.”

Haberin Devamı

Denizbank olarak Türkiye'de her kesimi finanse etmeye ve kredilendirmeye devam ettiklerini vurgulayan Ateş, “Dolayısıyla bizim faaliyetlerimizde en ufak bir aksama, duraksama söz konusu değildir ve olmayacaktır” dedi.

Hakan Ateş, BDDK'nın Denizbank'ı özel izlemeye aldığı iddialarıyla ilgili de “Kesinlikle doğru değil. BDDK'nın bütün bankalarda daimi ofisleri ve daimi çalışan elemanları vardır. Analizler için bu arkadaşlarımız 5 gün 24 saat her zaman iş başındadırlar. Sözü edilen bir müdahale kesinlikle söz konusu değil. Bütün bilgilerimiz, halka açık şirket olduğumuz için zaten kamuoyuyla paylaşılıyor” şeklinde konuştu.
Ateş, hissedarlardan satışa ilişkin herhangi bir işaret geldiğinde gerekli tutumun alınacağını, ancak bu konuda açıklama yapacak yetkili kişinin kendisi olmadığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!