DenizBank ödenmiş sermayesini 1,5 milyar TL artırıyor

Güncelleme Tarihi:

DenizBank ödenmiş sermayesini 1,5 milyar TL artırıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2016 14:10

DenizBank, ödenmiş sermayesinde 1,5 milyar lira tutarında artırım gerçekleştirerek, toplam sermaye benzeri kredi dahil özkaynak büyüklüğünü 13,5 milyar liranın üzerine çıkarıyor.

Haberin Devamı

DenizBank açıklamasına göre, Tarım ve KOBİ sektörleri başta olmak üzere 3. köprü, 3. Havalimanı ve Kıbrıs Barış Suyu gibi Türkiye'nin kalkınmasında kritik öneme sahip projelerine sağlanan finansmanda önemli bir rol üstlenen DenizBank, söz konusu alanlarda desteğini artırmak amacıyla toplamda 1,5 milyar lira tutarında sermaye artırımına gdiyor.

Bankanın ödenmiş sermayesinin 750 milyon lirasının nakit karşılığı, 750 milyon lirası iç kaynaklardan olmak üzere toplamda 1,5 milyar lira artırılması için hazırlanan izahname, Sermaye Piyasası Kurulunun 23 Mayıs 2016 tarihli toplantısında onaylandı. Gerçekleşecek sermaye artışı ile DenizBankın sermaye benzeri kredi dahil özkaynak büyüklüğü 13,5 milyar liranın üzerine çıkacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, söz konusu sermaye artırımı ile Türkiye'nin geleceğini inşa eden dev projelere sundukları katkının devamı yönünde önemli bir adım attıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Ateş, "DenizBank olarak ana hissedarımızın bankamıza yüksek güven ve inancı sayesinde tarım ve KOBİ başta olmak üzere ülkemiz için öncelikli olan turizm, denizcilik, eğitim, sağlık ile birlikte tüm sektörlere toplamda 104 milyar lirayı aşan finansman sağladık. Sağlanan bu ek kaynak ile milli görev olarak addettiğimiz Türkiye'nin geleceğinde kritik rol oynayan büyük yatırımları desteklemeye devam ederek, sektörümüzdeki zirve yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini de kullandı.

 

BAKMADAN GEÇME!