Denizbank 2012'nin ilk yarısında 334 milyon lira kar etti

Güncelleme Tarihi:

Denizbank 2012nin ilk yarısında 334 milyon lira kar etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 15:30

DenizBank, 2012 yılının ilk yarısında 334 milyon TL konsolide net kâr elde etti.

Haberin Devamı

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, ”2012 yılının ilk yarısında ulaştığımız 81 ilde  610 şube adedimiz ve 11.254 kişilik çalışan kadromuzla, son bir yıl içinde en çok şube açan ve en çok istihdam yaratan özel banka olarak hem finansal hem de operasyonel anlamda başarılı sonuçlar elde ederek kârlı ve istikrarlı büyümemizi sürdürdük” dedi

Ateş, Grubun konsolide olarak geçen yılın aynı dönemine göre;

Aktiflerini yüzde 22 oranında büyüterek 47 milyar 906 milyon TL’ye yükselttiğini, Özkaynaklarını yüzde 25 oranıyla sektör ortalamasının üzerinde büyüterek 5 milyar 51 milyon TL’ye çıkardığını, Müşteri mevduatını yüzde 28 artırarak sektörün yaklaşık üç katı kadar büyüdüğünü ve 30 milyar 1 milyon TL’ye ulaştırdığını,  nakit kredilerini yüzde 20’lik bir artış ile 34 milyar 82 milyon TL’ye, gayri nakdi kredilerini ise yüzde 7’lik artış ile 10 milyar 803 milyon TL’ye yükselttiğini söylerken, grubun 6 aylık net kârının ise 334 milyon TL olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Haberin Devamı

‘Sürdürülebilirlik Ödülü’nün sahibi oldu”

Hakan Ateş, “DenizBank 2012 yılının ikinci yarısında gerçekleştirdiği 500 milyon TL’lik 3 yıl vadeli tahvil ihracıyla birlikte 2011 yılından bu yana gerçekleştirdiği banka bonosu ve tahvil ihraçlarıyla ekonomiye toplam 1 milyar 300 milyon TL’lik uzun vadeli kaynak yaratmış oldu. DenizBank reel sektörün uzun vadeli fonlara erişimini sağlarken, yatırım araçlarının gelişmesi ve sermaye piyasalarının derinleşmesine de yardımcı oldu. DenizBank öncelikli sektörlerini desteklerken ülkemizin doğal kaynaklarının korunmasına da katkı sağlamaya devam etti. DenizBank, 2011 yılı boyunca yenilenebilir enerji projeleri finansmanındaki performansı, çevresel konulara gösterdiği duyarlı ve özenli yaklaşımı ve yapılandırma tarafında uygulamış olduğu uluslararası standartlar neticesinde, yenilenebilir enerji projeleri için kendisine fonlama sağlayan EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) tarafından 29 ülkedeki bankalar arasından ‘Sürdürülebilirlik Ödülü’ne de layık görüldü” dedi.

Haberin Devamı

Hakan Ateş sözlerine şöyle devam etti: “Müşteri odaklı yaklaşımımız ve Türkiye’nin her iline yayılmış şube ağımız ile genişlettiğimiz müşteri tabanımız sayesinde ana fon kaynağımız olan müşteri mevduatımızı sektörün çok üzerinde bir performansla artırmayı başardık. Topladığımız kaynakların geniş ürün yelpazemiz ile ekonomiye etkin bir şekilde aktarılmasının sonucu olarak başta ticari, KOBİ, tarım ve kredi kartları olmak üzere bütün segmentlerdeki kredilerimizi ilk altı ayda % 10’luk bir büyümeyle 3,1 milyar TL artırdık.”

Ateş ayrıca, “Ürün ve hizmetlerini, yeni neslin tercihlerine uygun olarak dijital kanallardan da sunma gayesiyle dünyada bir ilki gerçekleştirerek Facebook bankacılığını hizmete sunan DenizBank, Twitter’dan da ‘Direct Message’ yöntemiyle kredi başvurularını kabul etmeye başladı ” diye konuştu.

Haberin Devamı

“KOBİ’lere desteğimizi yeniliklerimiz ile sürdürdük”

Ateş, “DenizBank, finansman ihtiyaçları konusunda her zaman yanında olduğu KOBİ’lerin hayatını kolaylaştıran önemli bir yeniliğe daha imza attı. Müşterilerine şube, ATM veya internet üzerinden kendi geçmiş çek ödeme bilgilerini rapor halinde alabilecekleri çek sicili sorgulama ve raporlama imkânını hayata geçirdi.” dedi.

DenizBank öte yandan kültür - sanat ve spor faaliyetlerinin de önemli bir destekçisi olarak, 2012 yılında da İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, TAYK (Türkiye Açık Deniz Yarış Kulübü) ve Uluslararası İstanbul Opera Festivali sponsorluklarına devam ederken bu sene ilk kez Bodrum Bale Festivali sponsorluğunu üstleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!