Denizbank 11 milyon YTL kar etti

Güncelleme Tarihi:

Denizbank 11 milyon YTL kar etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 18:15

Denizbank, yılın ilk yarısında 110 milyon net karı açıkladı.

Denizbank'tan yapılan açıklamada, yüzde 75 hissesi Dexia tarafından satın alınan bankanın, geçtiğimiz üç aylık süreçte yaşanan döviz kuru hareketleri ve ardından gelen faiz artışlarına rağmen gerçekleştirdiği bu karlılığın, bankanın verimli ve istikrarlı büyüme stratejisinin bir sonucu olduğu kaydedildi.
Açıklamaya göre, 2006 yılı ilk çeyreğinde 56 milyon YTL olan konsolide net karını 110 milyon YTL'ye yükselten DenizBank, aynı dönemde konsolide özkaynaklarını da 1 milyar 158 milyon YTL'ye ulaştırdı.
İlk 6 ayda YTL cinsinden kredilerini yüzde 38, yabancı para cinsinden kredilerini ise yüzde 44 artıran DenizBank'ın toplam kredileri 8,7 milyar YTL'ye yükseldi.
DenizBank, özellikle ihtiyaç kredilerindeki yüzde 127'lik artışın katkısıyla bireysel kredilerini yüzde 84 oranında yükseltti. Bankanın bireysel kredileri toplamda 1,6 milyar YTL'ye ulaştı.
Bireysel, kredi kartı, küçük işletmeler ve tarım kredilerinin toplam krediler içindeki payı, bankanın hedeflerine paralel olarak yüzde 32'den yüzde 37'ye yükseldi, DenizBank'ın toplam müşteri mevduatı da yüzde 13 artarak 7,9 milyar YTL olarak gerçekleşti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!