Deniz Nakliyat'a iki teklif geldi

Güncelleme Tarihi:

Deniz Nakliyata iki teklif geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Özelleştirme İdaresi'nin özelleştirmek üzere ihaleye çıkardığı Deniz Nakliyat'a iki, Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi'ne beş, Güven Sigorta'ya ise dört teklif geldi. ÖİB'den yapılan açıklamaya göre, Deniz Nakliyat T.A.Ş'deki yüzde 99.99 oranındaki kamu hisselerinin blok satışı amacıyla açılan ihaleye teklif verme süresi dün sona erdi. Deniz Nakliyat'a, Armatörler Ortak Girişim Grubu ile Erk Deniz İşletmecilik ve Ticaret A.Ş talip oldu. İhale Komisyonu'nun alınan bu teklifleri değerlendirdikten sonra, teklif sahiplerini pazarlık görüşmelerine çağıracağı bildirildi.

Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi'nde bulunan yüzde 84.5 oranındaki kamu hissesinin satışı için açılan ihaleye, Akça Holding, Balkaner Turizm İnşaat, Ceylanlar Sportif ve Turistik İşletmecilik, İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaştırma Sanayii ve Sümerbank teklif verdi.

Güven Sigorta'daki yüzde 99.65 oranındaki kamu hissesine ise Akel Metal Alüminyum-As İnşaat-Maktaş Makina Elektrik-Yenigün İnşaat ortak girişim grubu, Balkaner Turizm, Milangaz LPG Dağıtım ve Sümerbank talip oldu.

ÖİB'nin, sigorta şirketi sahibi olup olamayacakları konusunda haklarında Hazine Müsteşarlığı'ndan görüş alacağı teklif sahiplerini, daha sonra belli bir program çerçevesinde pazarlık görüşmelerine çağıracağı bildirildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!