Demiralp'i sadece düşünmüşler

Güncelleme Tarihi:

Demiralpi sadece düşünmüşler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Eximbank Genel Müdürü Selçuk Demiralp'in İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanlığı'na (İMKB) getirilmesine karşı çıktığı yolundaki haberlere açıklık getirerek, ‘‘Bu konuda önüme ne kararname geldi, ne de Başbakan bana böyle bir niyetinden söz etti’’ dedi.

Demirel, önceki akşam Çankaya Köşkü'nde verdiği davette gazetecilere bu konuda şu açıklamayı yaptı:

‘‘Selçuk Demiralp'in IMKB Başkanlığına getirilmesine ilişkin kararnameyi benim engellediğim haberi çıkınca, bizzat Başbakan'a açıp, 'Bana böyle bir kararname gelmedi. Acaba bir yere mi takıldı?' diye sordum. Kendisi de bana, 'Demiralp'i düşünmüştük. Ama Eximbank'a yeni atandı ve orada kalmasının daha yararlı olacağına karar verdik' dedi. Önüme hiçbir kararname gelmedi.’’

YILMAZ AÇIKLADI

Başbakan Mesut Yılmaz, İMKB Başkanlığına Selçuk Demiralp'in getirileceğini, bundan bir süre önce İstanbul'da düzenlediği bir toplantıda işadamlarına açıklamıştı. Demiralp'in IMKB Başkanlığına getirilmesi konusunda koalisyonun ortakları arasında da mutabakat sağlanmıştı. Ancak bu açıklamalardan bir süre sonra, basın organlarında Demiralp'in Borsa Başkanlığı'na atanmasına ilişkin kararnamenin Cumhurbaşkanlığı'ndan geri döndüğü haberleri yeralmıştı. Bu haberlerde, Demirel'in İMKB'nin başına İstanbul'dan birinin getirilmesi gerektiğini düşündüğü, bu nedenle de Demiralp'in kararnamesini imzalamadığı belirtilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!