Dedikoduyla sıkıntıya girdik şimdi yolumuzda yürüyoruz

Güncelleme Tarihi:

Dedikoduyla sıkıntıya girdik şimdi yolumuzda yürüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2004 01:38

Kısa sürede yaptığı çıkışla dikkati çeken plastik boru üreticisi Dizayn Grup'un "zor durumda" olduğuna ilişkin iddiaları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları yanıt verdi: "Rakiplerimizin çıkardığı dedikodular yüzünden nakit sıkıntısı yaşadık ama bunu aştık. Yatırıma devam ediyoruz."

PLASTİK boru üreticisi Dizayn Grup hakkında Büyükçekmece'de Birinci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde ardarda icra başvuruları yapıldı. Arkasından da, 'Dizayn Grup zor durumda' söylentileri çıktı. Bu gelişmeler üzerine konuştuğumuz Dizayn Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, dedikodulardan kaynaklanan bir likidite sorunu yaşadıklarını açıkladı. Sıkıntının kaynağı olarak "rakiplerin çıkardığı dedikoduları" gösteren Mirmahmutoğulları, "Üzerimizde yoğun bir nakit baskısı oluştu, vadesi gelmeyen ödemeler bile istenmeye başladı, kim olsa likidite sıkıntısı yaşar, biz de yaşadık ama bir haftadır bunu aştık" dedi.

Dizayn Grup'un yaptığı yatırımlar ve geliştirdiği projelerle sektörde kendisine önemli bir yer edindiğini savunan İbrahim Mirmahmutoğulları, "Bunu hazdemeyenler elbette oluyor, olacak" diye konuştu. Mirmahmutoğulları, Dizayn Grup'a yönelik "zor durumdalar" söylentilerine şu yanıtı verdi:

AVANTAJ YAKALADIK

"Yatırımlarımızla sektörde önemli rekabet avantajı yakaladık. Bundan rahatsız olan rakiplerimiz dedikodularla bizi yıpratmaya çalıştı. Dedikodular bizi çok sarsacak boyutta olmasa da etkisini gösterdi, üzerimizde bir nakit baskısı oluşturulmaya çalışıldı. Vadesi gelmeyen ödemeler bile istenmeye başadı. Böyle bir durumla hangi firma karşı karşıya kalsa likidite sıkıntısı yaşar. 15 gün öncesine kadar bir likidite sorunumuz oldu ama bunu aştık, son bir haftadır böyle bir sıkıntımız kalmadı. Hakkımızda haddi aşan şekilde dedikodular yapılıyor. Ama bu gibi darbeler bizi güçlendirir. Hakkımızda çıkan dedikodularla başa çıkabilecek bir grubuz. Ahlaksız rekabete karşı ahlaklı duruş sergiliyoruz, böyle de devam deceğiz."

"Lokal fabrika" denilen yatırımların sürdüğünü anlatan Mirmahmutoğulları, "Mersin ve Çorum fabrikamızın ardından, 10 güne kadar Gaziantep, bir ay sonra Sivas, 1.5 ay sonra da Mardin fabrikalarımız devreye girecek. Yıl sonuna kadar toplam 10 fabrika açmış olacağız" dedi. Yıl sonuna kadar 20 milyon dolarlık yatırım daha yapacaklarını söyleyen İbrahim Mirmahmutoğulları, yurtdışı yatırımları da olacağını bildirdi. Azerbaycan fabrikasını bir ay içinde açacaklarını belirten Mirmahmutoğulları, "Yine yurtdışında 4 fabrika açmak için görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Dizayn Grup'un teknoloji geliştiren ve know-how satan bir firma olduğunu vurgulayan Mirmahmutoğulları, "Biz milliyetçi vatansever bir aileyiz. Kimsenin adamı değiliz. Üç konuya önem veririz, bireysel ahlaka, kurumsal ahlaka ve ürünümüzün ahlaklı olmasına" diye konuştu.

Ağabeyi Vedat Mirmahmutoğulları'nın eşi Ayla Mirmahmutoğulları'nın Turizm Bakanlığı'nda genel müdür yardımcısı olması nedeniyle yapılan yorumları da İbrahim Mirmahmutoğulları, şöyle yanıtladı: "Yengemiz Ayla Hanım Turizm Bakanlığı'nda 7 yıldır çalışıyor. Görev sürecince başka hükümetlerle de çalıştı. Zaten açığa alındı. AKP'li olsaydı herhalde açığa alınmazdı."

Sadece patentlerimiz onbinlerce dolar eder

İBRAHİM Mirmahmutoğulları, Dizayn Grup'un sadece plastik boru üreticisi olmadığını aynı zamanda teknoloji üreten bir şirket olduğunu söylerken, "Şu anda 34 patentimiz var, yıl sonuna kadar bu sayı 64 olacak" dedi. Kısa süre önce TSE'den (Türk Standartları Enstitüsü) ödül aldıklarını hatırlatan Mirmahmutoğulları, "Bizim sadece patentlerimiz 10 binlerce dolar eder. Dedikodularla bizi yıpratamazlar, biz sadece ürün satan bir firma değiliz, yurtdışına bile know-how satıyoruz. Yine marka yaratacağız" diye konuştu.

22 yaşında şirket kurdu Filipinler'de ödül aldı

DiZAYN Grup 1987 yılında ısıtma ve sıhhi tesisat sektöründe proje geliştirme ve uygulama amacıyla kuruldu. İki ağabeyi Vedat ve Adil, küçük kardeşi Cevdet Mahmutoğulları ile birlikte temelini attığı Dizayn Grup, İbrahim Mirmahmutoğulları'na 2002 yılında Filipinler’de yapılan Dünya Genç Girişimci İşadamı ödülünü getirirken, şirket de üretimi kadar yaptığı diğer işlerle de dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!