Darty’ye yerli talip

Güncelleme Tarihi:

Darty’ye yerli talip
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 01:26

Elektronik zincir mağazalarında son dönemlerde artan satın alma görüşmeleri hızını arttırıyor.Daha önce Teknosa’nın satın almak için görüştüğü Darty’ye, bu kez yerli bir elektronik zincir mağazası olan Enplus talip oldu.

Haberin Devamı

Enkay Mağazacılık AŞ’ye bağlı olan Enplus’ın ortaklarından Ali Pınar Topdaş, Darty Türkiye ile ilgilendiklerini ve satın alma görüşmelerini başlattıklarını açıkladı. Topdaş, şu anda herhangi bir ayırıntı paylaşmanın doğru olmadığını, ancak görüşmelerde ilerleme kaydedince konu hakkında ayrıntıları paylaşacaklarını dile getirdi.

İLK BEŞE GİRECEK

Enplus’ın, İstanbul başta olmak üzere İzmir, Bursa ve Ankara’ad toplam 16 mağazası bulunuyor. Dünyanın önde gelen elektronik ve beyaz eşya markalarının Türkiye distribütörü olan şirketin ürün gamında General Electric, Sub-Zero,Wolf, Loewe, Sharp, Breville, Silit Bertazzoni, Hitachi ve Laurastar gibi markalar bulunuyor. Söz konusu satın alma anlaşmasıyla beraber Enplus, Darty’nin Türiye’deki 28 mağazasını bünyesine katarak, teknoloji mağazaları liginde beşinci sıraya yükselecek. Listenin birinci sırasında 293 mağaza ile Teknosa bulunuyor.

Haberin Devamı

Teknosa da talip

FRANSA merkezli bir tüketici elektroniği zincir mağazası olan Darty’nin Türkiye operasyonlarına Teknosa’nın da talip olduğu iddia edilmişti. Halka açık bir şirket olan Teknosa, iddialar için Kamuyu Aydınlatma Platformu’na konu hakkında herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!