Dar gelirli kadına borçlar ‘cep’ten

Güncelleme Tarihi:

Dar gelirli kadına borçlar ‘cep’ten
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2012 00:00

TİSVA ve Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ile işbirliğine giden Turkcell, ‘sosyal borçlanma’ modelini hayata geçirdi. Dileyen herkes ister cepten ister web’den dar gelirli kadınlara borç verebilecek.

Haberin Devamı

DAR gelirli kadınları ekonomiye kazandırmak amacıyla Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ve Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ile işbirliğine giden Turkcell, ‘sosyal borçlanma’ modelini hayata geçirdi. ‘Ekonomiye Kadın Gücü’ seferberliği kapsamında, dileyen herkesin ister cepten ister web’den dar gelirli kadınlara borç verebileceğini anlatan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Türkiye’de kadınların işgücüne katılım oranı sadece yüzde 28. Bu tablo, hiç şans tanınmamış gizli bir potansiyele işaret ediyor. Turkcell olarak en büyük hedefimiz, inovatif çözümlerle toplumsal kalkınmaya destek olmak. İsteyen herkes bağış yaparak dar gelirli kadınların iş hayallerine kavuşmasına bireysel olarak destek verebilir” dedi.

5 kadından biri dar gelirli

Haberin Devamı

TİSVA Başkanı Aziz Akgül de şunları söyledi: “Türkiye’de 7 milyon dar gelirli kadın bulunuyor. TİSVA olarak Nobel ödüllü Muhammed Yunus’un öncülüğünü yaptığı Grameen Trust ile binlerce kadının hayalini gerçekleştirmesine yardımcı olduk. 2003’te Diyarbakır’da 6 kişi ile başlayan mikrokredi programı, bugün 65 ilde 55 bin kadına ulaştı. Dar gelirli kadınlara sağladığımız kredi miktarı 174 milyon lirayı buldu. Binlerce kadınımız daha işini kurabilmek için maddi kaynak bekliyor. Turkcell ile hayata geçirdiğimiz model, bireysel desteklerin artmasında ve binlerce kadınımızın daha hayallerine kavuşmasında kilit rol oynayacak.”

Vergi öder hale geldi

Proje ile Türkiye’de ilk defa mikrokredi verme ve tahsilat sürecinin mobil ortama geçirildiğine dikkat çeken Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise şu bilgileri verdi: “İletişim dünyasında devrim yaşanıyor. Teknoloji ve mobil iletişim sayesinde hayat pozitif şekilde değişiyor. Mikro krediler sayesinde yeşil kart sahibi kadınlar vergi öder hale geldi. Biz de her mikrokredi kullanıcısına bir akıllı telefon vereceğiz. Mobil iletişim aynı zamanda istihdamı da girişimciliği de geliştiriyor. Kadınlar ekonomiye çok daha büyük oranda katkıda bulunabiir. Bu hedefe ulaşmak için teknoloji onlara yardımcı olacak.”

Haberin Devamı

İlk bağış Van’daki kadınlara

MİKRO kredinin geri dönüş oranının yüzde 100 olması da Türk kadının aldığı borca ne kadar sadık olduğunu gösterdiğini söyleyen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, “İlk etapta 55 bin kadın girişimci Turkcell’in teknoloji ve iletişim gücüyle buluşacak. 4 yılda 100 bin kadını ekonomiye kazandırmayı hedefliyoruz. Van’daki kadınların ekonomiye kazandırılması için 400 bin liralık bağış yaptık” dedi. Dileyenler ‘m.ekonomiye-kadingucu.com’ ya da www.ekonomiye-kadingucu.com üzerinden bireysel destek verebilecek. Seçilen kadına borç verilebileceği gibi proje havuzuna bağış yapabilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!