Dans etti babası kazandı

Güncelleme Tarihi:

Dans etti babası kazandı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 00:00

Gangnam Style şarkısıyla gençler arasında yeni bir fenomen haline gelen Güney Koreli Park Jae-sang (PSY), babasının şirketine de milyonlarca dolar değer kazandırdı. ‘DI Corp’ adlı yazılım şirketinin hisseleri 2 ayda 2 kat değer kazanarak 101 milyon dolarlık piyasa değerine ulaştı.

Haberin Devamı

DÃœNYADA hızla yayılan Güney Kore pop müziÄŸinin öncülerinden Park Jae-sang’in (PSY)  gençler arasında fenomen haline gelen ‘Gangnam Style’ ÅŸarkısı babasının ÅŸirket deÄŸerini de ikiye katladı. Ä°nternet video sitesi Youtube’da gelmiÅŸ geçmiÅŸ en çok ‘beÄŸenilen’ olan ve 300 milyona yakın kiÅŸi tarafından hizlenen ‘Gangnam Style’ ÅŸarkısını söyleyen PSY, babasını da zengin etti. Dünya genelinde yakaladığı şöhretin, Güney Kore’de büyük ses getirmesi sayesinde babasına ait ‘DI Corp’ adlı yazılım ÅŸirketinin piyasa deÄŸeri 50 milyon dolardan 101.2 milyon dolara yükseldi. Güney Koreli genç yatırımcılar Seul Borsası’na kote olan ÅŸirketin hisselerine hücum etse de, Park Jae-sang’in ÅŸirketle hiç bir baÄŸlantısı bulunmuyor.Â

iTunes’da zirveye çıktı

Apple’ın müzik mağazası iTunes’da da en çok indirilen şarkılar arasında zirveye yerleşen ilk Kore şarkısı olan Gangnam Style, Güney Koreli yatırımcıları da etkiledi. PSY’nin babası Park Won-ho ve amcası tarafından yönetilen şirketin borsadaki hisselerine olan aşırı talep artışı şirket hiselerinin 2 ayda katlanarak değerlenmesine neden oldu. Yatırımcıların halen hisse almaya devam ettiği bilgisi verilirken, PSY’nin ise şirketin yönetim kademesinde hiç bir görevi bulumuyor.

Haberin Devamı

2.7 milyon kiÅŸi beÄŸendi

Günde 15 milyon kişinin izlediği ve bugüne kadar 272 milyonluk izlenme sayısıyla, 780 milyon defa izlenen Justin Beaber’ın gerisinde kalsa da 2.7 milyon kişi tarafından YouTube’un en beğenilen videosu haline gelen Gangnam Style, zengin Seul sosyetesinin günlük yaşantısıyla dalga geçiyor. Tüm dünyada gençlerin en çok konuştuğu video Gangnam Style’daki dans figürleri de taklit edilmeye başlandı. Videonun ortaya çıkmasının ardından Türkiye’de Twitter üzerinden Trend Topic listesine 3 kez giren Gangnam Style, ‘En beğenilen video’ olarak da Guinnes Rekorlar Kitabı’na resmi olarak giriş yaptı. 31 ülkedeki müzik listesinde de ilk sıraya oturan Gangnam Style’ın klibi de MTV Müzik Ödülleri’nde de ‘En iyi klip’ kategorisinde aday olarak gösterildi.

Fitness dersi oldu

Haberin Devamı

 BİR dönem ‘Macarena’ ile başlayan ve geçtiğimiz yıllarda ‘Apaçi dansı’ ile devam eden dans akımı şimdi Gangnam Style ile sürüyor. Gangnam Style çılgınlığı öyle bir boyuta ulaştı ki, dünyanın pek çok yerinde Gangnam Style dans figürleriyle birlikte fitness antrenmanları yapılmaya başlandı. Özellikle ABD’deki pek çok spor salonu, günlük aktivitelerine Gangnam Style Kardiyo Dansı’nı da ekledi. Kilo vermek isteyenlerin Gangnam Style dansı ile eğlenceli şekilde kalori yakmayı tercih ettiği belirtildi. Güney Kore’de zengin kesiminin yaşadığı bölge olan Gangnam, Seul’ün lüks ve moda markalarının merkezi olarak tanımlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!