Bahçeşehir'de yürütmeyi durdurma kararı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bahçeşehirde yürütmeyi durdurma kararı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 18:46

İSTANBUL Bahçeşehir Gölet’te yapılan inşaat çalışmaları ile ilgili yeni bir karar çıktı. Başakşehir Belediyesi’nin yaptığı ihale ile yapılaşmaya açılan alanda yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Haberin Devamı

Geçen yıl imar planları için dava açıldığını ve bu davanın kazanıldığını söyleyen Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri Platformu Avukatı Cenk Söbe, “Bizim gölette yapılan inşaata karşı açtığımız 3 dava vardı. Önce imar planına iptal davası açtık ve kazandık. Sonra belediye başkanının satış yetkisinin iptali için dava açtık. Bunu yerel mahkemede kaybettik ancak Danıştay bizi haklı buldu. Üçüncü dava ise ihale ve satışın iptali içindi. Yerel mahkemede kaybettik. Ancak Danıştay yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karar şubat ayında çıktı ama henüz Başakşehir Belediyesi’ne ulaşmadı. Karar ulaşınca inşaatın durması gerek” dedi.

Bahçeşehir’de gölet çevresini yapılaşmaya açan arsa satışı ihalesi 9 Nisan 2015’de Resmi Gazete’de ilanla duyuruldu. İhaleyi 103 milyon TL teklifle Atmaca Grup kazanmıştı. Söz konusu alanda inşaat çalışmaları sürüyor. 11 bin metrekare inşaat yapma izni olan firma 6 metreyi geçmeyen dükkanlar yapacağını açıklamıştı.

 

 

 

 

 

Haberin Devamı

Bahçeşehirde yürütmeyi durdurma kararı çıktı

 

Bahçeşehirde yürütmeyi durdurma kararı çıktı

BAKMADAN GEÇME!