Damat elbisesi ile düÄŸün evinden cezaevine

Güncelleme Tarihi:

Damat elbisesi ile düğün evinden cezaevine
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 00:00

İzmir Emniyet’i geçtiğimiz pazar akşamı dikkat çekici bir operasyon yaptı. İnsan kaçakçılığı yaptıkları iddiası ile 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltıların yapıldığı evlerden biri de Suriyeli bir çiftin düğünün yapıldığı bir düğün eviydi. Damat Hüseyin R. ve üç akrabası da gözaltına alındı. Hüseyin R. üzerindeki damatlık elbisesi ile dün mahkeme sevk edilirken gelin de bir pakete koyduğu gelinliği ile Adliye’de bekledi. Karar çıktı: Damat Hüseyin R. tutuklandı; gelin, eşini gözyaşları içinde cezaevine gönderdi.

Haberin Devamı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bir süre önce, Ege Bölgesi’nden Yunanistan’a kaçak yollarla insan gönderildiği şüphesi ile takip yapmaya başladı. Mahkemeden alınan izinler sonrası şüpheliler teknik ve fiziki takibe alındı. Elde edilen deliller sonrası operasyon hazırlığı yapıldı. Gözaltı kararı alınan kişi sayısı 14’tü. Söz konusu kişilerden bir bölümü İzmir’de mülteci olarak bulunan Suriyelilerdi.

KAPI ÇALINDI EVDE DÜĞÜN VARDI
Emniyet ekipleri geçtiğimiz 9 Haziran pazar akşamı gözaltı işlemine başladı. Operasyon başka illeri de kapsasa da İzmir merkezli yürütüldü. Gidilen adreslerden biri de İzmir Çiğli’deki bir düğün eviydi. Suriyeli çift Hüseyin R. ile M..H.’nin düğünü yapılıyordu.

DÜĞÜN EVİNDE GÖZALTINA ALINDI, CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Haberin Devamı

Evdeki hemen herkes düğün coşkusunu yaşarken emniyet ekipleri eve geldi. Gözaltı kararı bildirildi ve Emniyet’e götürülecek kişiler sıralandı. Damat R. ile akrabaları Ayman H, Mustafa H ve Kıvera H. gözaltına alındı. Emniyet’teki işlemlerinin ardında şüpheliler dün savcılığa sevk edildi.

Savcılık 4 kişiyi serbest bırakırken 10 kişiyi tutuklanmaları istemi ile mahkemeye sevk etti. İzmir 10. Sulh Hukuk Mahkemesi 10 zanlıdan 5’i hakkında tutuklama kararı verdi ve cezaevine gönderilmelerini istedi. Tutuklanan kişiler arasında damat Hüseyin R.’nin yanı sıra Ayman H., Mustafa H., Demir D. ve Bahri G. yer aldı.

SINIR DIÅžI EDÄ°LDÄ° GERÄ° GELDÄ°
Düğün gecesi gözaltına alınıp tutuklanan Suriyeli Hüseyin R. ile ilgili çarpıcı bir bilgi de soruÅŸturma sürecinde ortaya çıktı. Bir süreden beri Türkiye’de kaçak konumda olan Hüseyin R. 26 Mayıs günü sınır dışı edildi. Ancak Hüseyin R., 31 Mayıs günü pasaportu ile Türkiye’ye tekrar giriÅŸ yaptı. 9 Haziran akÅŸamı da düğününde gözaltına alındı. Üç Suriyeli erkek tutuklanırken Kıvera H.’nin ise dışarıda kalan tek erkek olduÄŸuna iÅŸaret edildi.Â

SURİYELİ DAMAT 'SUÇSUZUM' DEDİ
Tutuklanmaları istemi ile mahkemeye sevk edilen zanlılardan bir bölümü haklarındaki suçlamayı kabul ederken, bir bölümü ise anılan suçlar ile ilgilerinin olmadığını ifade etti. Örgüt lideri olmakla suçlanan Ayman H, ifadesinde özetle “"Örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapmadım. Yapmayı düşündüm ancak pişman olup vazgeçtim" dedi. Damat Hüseyin R. ise  "Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum suçsuzum" dedi. Yapılan yargılama sonrası 10 zanlıdan 5’i hakkında tutuklama kararı çıktı. Savcılık ve mahkeme sorgusu süresince İzmir Adliyesi’nin koridorlarında, bir pakete koyduğu gelinliği ile bekleyen M.H. ise, eşini gözyaşları içinde ceza evine  gönderdi.

Haberin Devamı

dgokce@hurriyet.com.tr

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!