Dakikada bir 5 yerli akıllı!

Güncelleme Tarihi:

Dakikada bir 5 yerli akıllı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 21:56

Yerli akıllı telefon için İstanbul İkitelli’deki üretim tesisini 100 milyon TL’lik yatırımla devreye alan General Mobile, kapılarını ilk kez açtı. Dakikada 5 akıllı telefon üretebilen tesis, ‘Made in Turkey’ damgalı modellerini 33 ülkeye ihraç ediyor.

Haberin Devamı

Türkiye'deki yerli akıllı telefon pazarı için hem yatırımlar artıyor hem de yeni modeller geliştiriliyor. Yerli akıllı telefon markalarından General Mobile, İstanbul İkitelli’de 100 milyon TL yatırımla bir süre önce hayata geçirdiği üretim tesisinin kapılarını ilk kez açtı. Kademeli olarak tüm akıllı telefon üretimini İkitelli’deki tesisine kaydıran şirket, artık tüm modellerini buradaki tesisteki üretim bantlarından çıkarıyor. Düzenlenen basın toplantısında yapılan yatırım ve üretim tesisi hakkında bilgi veren General Mobile’ın çatı şirketi olan Telpa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Yaman, “Sadece akıllı telefon üzerine üretim yapan Türkiye’deki en büyük fabrika konumunda. Hatta Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük akıllı telefon fabrikası olduğunu söyleyebilirim. Endüstri 4.0 standartlarına göre kurulmuş dünyadaki en yüksek teknolojilere sahip cep telefonu üretim tesislerinden biri. 10 bin metrekaresi üretim tesisi olmak üzere toplam 16 bin 400 metrekarelik fabrika alanımız var. 600’ü aktif üretimde, 100’ü mühendis olmak üzere toplam 1300 çalışanımız şu anda yerli akıllı telefon için çalışıyor” dedi.

DAKİKADA 5 CİHAZ

Şu anda üretim tesisinin 2 vardiya olarak çalıştığını, yıllık 1.8 milyon adet üretim yaptığını sözlerine ekleyen Yaman, “32’si dizgi makinesi olmak üzere toplam 94 adetlik makine parkımız var. Saatte 1 milyon elektronik bileşen dizim kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük elektronik dizim kapasitesine sahip fabrikalarından biri haline geldi. Gerçek kapasitemiz 3 vardiyada yıllık 2.5 milyon adet üretim. Çok kısa zamanda bu kapasiteye de çıkacağız. Bu kapasiteyle birlikte dakikada 5 cihaz üretimi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.


Dakikada bir 5 yerli akıllı


Haberin Devamı

TÜRK MÜHENDİSLER

Yaman sözlerine şu şekilde devam etti: “Asıl patronumuz olan tüketicinin ihtiyaçlarına her zaman tam karşılık veren dünyaca bilinen Türk markası olmak istiyoruz. Bunun için en iyilerle çalışıyoruz. Üretim yatırımına teşvikler olmadan başladık. Fabrikaya 100 milyon TL yatırım yaptık. Çünkü bu yatırımı aynı zamanda Ar-Ge ve servis mükemmelleştirme çalışmalarımızın bir parçası olarak görüyoruz. Satış ve servise önemli katkı sağladığını kısa süre içinde bile gördük. GM 9 Plus Türk mühendislerin tasarladığı ve kendi tesislerimizde ürettiğimiz ürünlerin en yeteneklisi. Telpa teknoloji olarak Türkiye’nin kendi telefon markalarına sahip olması gerektiğini düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

Made in Turkey’ akıllı telefonları ihraç ettikleri ülke sayısının 33’e çıktığını ve bunun yılsonuna kadar daha da artacağını belirten Yaman, ülkelerin ihtiyaçlarına göre modeller geliştirdiklerini anlattı. Yaman, “Örneğin; Afrika General Mobile’ın önemli bir pazarı. Afrika ülkelerinde, elektrik dolayısıyla akıllı telefonları şarj etmek büyük sorun. Biz de daha büyük batarya kapasitesine sahip model geliştirdik ve bu model sadece Afrika’da satılıyor. Satışa başladığımız ülkelerde gördüğümüz ilgiyi artırıyor ve dolayısıyla ihracat pazarındaki başarımız da yükseliyor” dedi.

Dakikada bir 5 yerli akıllı




KAMERA VE SESTE İDDİALI YENİ MODEL

GENERAL Mobile, üretim tesisinde tüketicilerin beğenisine sunduğu yeni modeli yeni üretim tesisinden ‘GM 9 Pro’yu tanıttı. Markanın ilk çift kameralı akıllı telefon modeli olan GM 9 Pro’nun arkasında 12 ve 8 megapiksellik lensler yer alıyor. Yapay zekâ ile güçlendirilmiş çift kamera, kullanıcıların çekmek istedikleri kareleri tanıyor. General Mobile Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, “Örneğin; bir manzara veya yemek fotoğrafı çekerken GM 9 Pro’nun kamerası bunu tanıyor ve buna göre kamera ayarlarını gerçekleştiriyor. Bu özelliği GM 9 Pro’ya kazandırabilmek için 100 bin kare fotoğraf çektik” dedi. 4K video moduna sahip olan yeni model, hiç bir anın kaçırılmaması için tek tuşla video modunu aktif hale getiren özelliğe sahip. GM 9 Pro’nun satış fiyatı 2 bin 899 TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!