Dakikada 8 bin dolar kaybediyor! Tüm dünyada haftalardır gündem ama büyük bir krizin içinde...

Güncelleme Tarihi:

Dakikada 8 bin dolar kaybediyor Tüm dünyada haftalardır gündem ama büyük bir krizin içinde...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 14:56

AMERİKAN elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve ‘Çılgın mucit’ lakaplı sahibi Elon Musk dünya gündeminden düşmüyor. Her yerde herkes tarafından bu marka ve sahibi konuşuluyor, tartışılıyor. 

Haberin Devamı

Ankara ve Anıtkabir ziyareti, hamam sefası ve kebap yemesiyle Türkiye’nin de gündemine oturan Tesla CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz hafta 0’dan 100 kilometre hıza 1.9 saniyede çıkacak yeni spor otomobilini tanıttı.

Dakikada 8 bin dolar kaybediyor Tüm dünyada haftalardır gündem ama büyük bir krizin içinde...

Büyük ilgi çeken bu otomobilde sonuçlar kötü değil ama eğer rakamlar konuşulacaksa bir kaç önemli örnek daha vermek gerekebilir.

* Son 12 aydır elektrikli otomobil üreticisi her dakika 8 bin dolar kaybetti. Bu da saatte 480 bin dolar demek. Tesla gözlemcileri Model 3’ün para kazandırmaya başlayana kadar bu sıkıntının devam edeceğini söylüyor.

* Piyasaya çıkmasına 2 yıldan daha uzun zaman olduğu düşünülen yeni spor otomobili Roadster’in ‘Kurucular Serisi’ isimli özel versiyonunun fiyatı 250 bin dolar açıklandı. Bu araçlardan alınacak 1000 sipariş 250 milyon dolarlık bir kaynak yaratabilir. Tesla, bu spor otomobilin normal versiyonu için de 50 bin dolar peşinat alacak. Ayrıca 2019’da üretilecek elektrikli kamyon için 5 bin dolar kapora alacağını açıkladı.

Haberin Devamı

* Ancak tüm bunlar Tesla’nın finansal gereksinimlerine kıyasla çok az. Çünkü Amerika’da 35 bin dolar fiyatla satışa sunulacağı açıklanan Model 3’ün yüksek adetli üretimi için en az 1 milyar dolar gerekiyor.

* Bir başka açıdan ise analistler Tesla’nın 2018 yılı ortalarında 2 milyar dolarılık yeni sermaye artırımına gitmesi gerektiğini söylüyor.

* Tesla ise 1 Kasım’da hissedarlarına yaptığı açıklamada Mart ayı sonuna kadar 5 bin adet ‘Model 3’ üretimi için yeterli paralarının olduğunu, bu tarihten itibaren ise işletme faaliyetlerinden önemli nakış akışı sağlayacaklarını belirtti.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!