Daire fiyatına villa konforu sağlıyor, komşu gürültüsü bitiyor

Güncelleme Tarihi:

Daire fiyatına villa konforu sağlıyor, komşu gürültüsü bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 00:00

Sanayi ve ilaç tecrübesini Selin Yapı ile konut sektörüne taşıyan Selçuklu Holding’in ilk projesi İstanbul Sancaktepe’de yer alan Rings İstanbul. 1500 konut, AVM ve sosyal tesislerin yer aldığı proje dikey alanda müstakil yaşam sunuyor. Projede fiyatlar ise 187 bin 500 liradan başlıyor.

BÜNYESİNDEKİ Biofarma İlaç’ı 2006’da dünyanın en büyük finans gruplarından Citigroup’un iştiraki olan Citi Ventures Capital’e (CVC) satan Selçuklu Holding, yarım asırlık sanayi ve ilaç tecrübesini Selin Yapı ile konut sektörüne taşıdı. Selçuklu Holding’in iştiraklerinden biri olan Selin Yapı, İstanbul Sancaktepe’de kendi arazisi üzerinde 500 milyon liralık Rings İstanbul projesini geçtiğimiz günlerde tanıttı. 1500 konut, AVM ve sosyal tesislerin yer aldığı Rings İstanbul, apartman mimarisinde villa müstakilliği sağlıyor. “Dikey alanda müstakil yaşam” sunulan projede hiçbir daire diğerinin camını ve kapısını görmüyor. Yani, Rings İstanbul daire fiyatına villa konforunu gerçeğe taşıyor. Projede fiyatlar ise 187 bin 500 liradan başlıyor.

Komşu gürültüsü yok

Rings İstanbul’da özellikle ses ve ısı yalıtımı ön planda tutuluyor. Hem dışarıdan hem de içeriden özel malzemeler ile ayrı yalıtım çalışması yapılan Rings İstanbul’da, sıra evli sokak yaşamı, villa yaşamı, rezidans yaşamı gibi tüm alternatifli yaşam biçimleri ve herkesin isteğine göre birbirinden farklı metrekarelerde daire alternatifleri sunuluyor. Villa konforunda daire sahibi olma olanağı sunan projede komşu gürültüsü tarihe karışıyor. Çünkü, projede ortak duvarı olmayan birbirinden kopuk daireler tasarlandı. Birbirlerine en yakın bina mesafesinin ortalaman 30 metre olduğu bir projede bir blokta yer alan iki daire arasında iki asansör, iki merdiven, iki girişin bulunduğu çekirdekler var. Her katta sadece iki daire bulunuyor. Ayrıca Ring İstanbul’da maksimum ölçüde güneş alan alanlar oluşturuldu.

Tamamı 2014’te bitecek

Rings İstanbul projesi üç ayrı etaptan oluşuyor. İlk etabı oluşturan bölümler ise Siesta, Fiesta ve Vista olarak 3’e ayrılıyor. Diğer etaplarda ise sosyal tesisler, 5-6 katlı binalardan oluşan bloklar, sıra evler ile villalar yer alacak. Projede 150’si villa olmak üzere toplamda 1500 konut ve bir AVM bulunacak. Çevresinde 2.5 kilometrelik bir yürüyüş parkuru olan projede metrekare fiyatları 2 bin ile 3 bin TL arasında değişiyor. 1+1 fiyatları 187 bin 500 liradan, 2+1’ler 313 bin 500 TL ve 3+1’ler de 398 bin 500 liradan başlıyor. Yatırım maliyeti 500 milyon TL olan Rings İstanbul’un ilk etabı 2013 yılı Mayıs ayında, tamamı ise 2014 yılında bitecek.

Hayallerini anlattı proje gerçekleşti

SELÇUKLU Holding ve Selin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Öncel, projede neden birbirine bağlı olmayan daireler tasarladıklarını şöyle açıklıyor: “Apartman yaşamı bizlere bazı konforlar sunuyor, bunun karşılığında ise maalesef daha az yeşil ve daha kalabalık ve iç içe bir yaşam tarzı içeriyor. Bazı sitelerde bir katta 6 daireye kadar varan bloklar bulunuyor. Kapılarınız, camlarınız sürekli başkalarıyla karşı karşıya kalıyor. Buradan yola çıkarak yaşamayı hayal ettiğim daireyi Mimarımız Hakan Kıran’la paylaştım. Kendisi bir mimar gözüyle hayallerimizi gerçeğe çevirdi ve projemizi usta dokunuşlarla tamamladı.”

30 futbol sahası büyüklüğünde

RİNGS İstanbul’da ünlü markalarla, ankastre ürünlerle dekore edilmiş banyo ve mutfaklar ile oturmaya hazır bir daire teslim ediliyor. Ayrıca, kat bahçeleri ile site sakinleri kendilerine özel alanlarda hobilerini gerçekleştirebiliyor. 230 bin metrekare yani yaklaşık 30 futbol sahası büyüklüğüne sahip projenin yüzde 75’ini yeşil alan oluşturuyor. Sosyal alanlarda açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness ve jimnastik salonları, kreşler, basketbol, tenis ve voleybol kortları, mini golf sahası bulunuyor. Tüm site su ve yürüyüş yolu ile birbiriyle bağlantılı. Dairelerin bulunduğu katta ve bodrumda olmak üzere iki depo alanı bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!