D-Smart: Televizyonunuz HD olsa da özel alıcı yoksa sonuç alamazsınız

Güncelleme Tarihi:

D-Smart: Televizyonunuz HD olsa da özel alıcı yoksa sonuç alamazsınız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2008 00:00

Yıl sonuna kadar 1 milyon aktif kullanıcıya ulaşmayı hedefleyen D-Smart, "gerçek anlamda yüksek çözünürlükte (HD) yayın seyret" çağrısıyla harekete geçti.

Doğan TV Başkan Yardımcısı Murat Saygı, "Evinde HD özellikli televizyon olanlar, bundan gerçek sonuç alamıyor. Gerçek HD izlenmesi, HD receiver’la mümkün oluyor. HD-Smart’la bu hizmeti de başlatıyoruz" dedi.

HİZMET vermeye başladığı 16 aylık dönemde 725 bin aktif kullanıcıya ulaşan D-Smart, bir yandan yıl sonuna kadar 1 milyon aktif kullanıcıya ulaşmayı hedeflerken, diğer taraftan gerçek anlamda High Definition-HD (yüksek çözünürlükte) televizyon yayını izletmek için harekete geçti. Doğan TV Holding Başkan Yardımcısı ve D-Smart Genel Müdürü Murat Saygı, "Evinde HD özellikli televizyonu olanlar, bundan gerçek sonuç aldıklarını sanmasınlar. HD yayınları izlemek için televizyonun bu özelliği olması yetmez. Ayrıca özel ’receiver’a (alıcı) ihtiyaç vardır. İşte biz HD-Smart’la bu alıcıları kullanıcılarımızın hizmetine sunuyoruz" dedi.

HD sanmayın

D-Smart’ın daha kurulduğu ilk aylardan itibaren yüksek çözünürlüklü (HD) yayına geçtiğini ifade eden Murat Saygı, şöyle konuştu: "Ne varki, uyduda yer olmadığı için, HD yayınlarımızı geliştirmeyi Türksat 3A uydusunun atıldığı bugünlere bırakmıştık. Ülkemizde çok büyük ölçüde HD veya HD ready televizyon cihazları satılıyor ve halkımız bu cihazları bağlayınca kanalları HD seyrettiğini sanıyor. Oysa HD olarak bir yayının seyredilebilmesi için öncelikle sinyali HD bir yayın içeriğine, bu sinyali alacak bir HD alıcıya ve elbette HD TV vihazına ihtiyaç var. Bunlardan herhangi biri olmadığındayayın HD değil, SD’dir (Sdandart definition). Dünyada, özellikle ABD’de hızla geçilen HD yayınla, yüksek çözünürlük sayesinde gerçeğe çok yakın bir görüntü ve ses kalitesine ulaşılması mümkün oluyor."

Üç kanalla başladı

Murat Saygı, HD-Smart’ın yayına başladığı kanalları, "Dicovery-HD, Eurosport-HD ve Türk takımlarının Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları, alternatif sporlar, belgeseller ve sinema filmleriyle hizmet sunan, kendilerinin geliştirdiği HDTV" şeklinde sıraladı. Saygı, önümüzdeki aylarda KanalD’nin de HD sinyaliyle yayına geçeceğini vurguladı. Saygı, KanalD’nin HD yayına geçişinin ekim ayında başlayabileceğini, gerçek anlamda bu yayın özelliğinin oturmasının yılbaşını bulabileceğini söyledi.

580-620 YTL

Saygı, bir soru üzerine, HD yayınların izlenmesini sağlayan özel receiver’ın 580-620 YTL arası bir fiyatla satışa sunulduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi: "HD-Smart kapsamında bu receiver’ı alanlar, önümüzdeki aylarda KanalD ile birlikte sayısı 4’e çıkacak HD özellikli yayınları 6 ay boyunca ücretsiz izleyecek. İsteyen daha sonra ayda 30 YTL’ye bu yayınların abonesi olabilecek. İstemeyen, aynı receiver’la standart yayınları yine ücretsiz olarak izleyebilecek."

Kılçık antenler gitti izleyici uyduya döndü

MURAT Saygı’nın AGB Nielsen’in araştırmalarına dayanarak verdiği bilgilere göre, Türkiye’de 2003’ten itibaren televizyon izlenmesi konusunda çatılardaki "kılçık antenler" ortadan kalktı. Dünyadaki dijitalleşmeye paralel olarak Türkiye’de de TV seyretme şekli yüzde 55’ye varan oranda uyduya döndü.

Türkiye’de hane başına 2.2 televizyon vareski receiver’ınızı sakın atmayın

D-SMART Genel Müdürü Murat Saygı, "725 bin aktif müşterinizde standart çözünürlüklü yayınları izleten receiver’lar var. Bu müşteriler yayınları ücretsiz izlese de receiver’lara ücret ödedi. Şimdi HD yayını izleyebileceği receiver’ı alıp, eskilerini çöpe mi atacaklar?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Biz mevcut receiver’ların çöpe atılmasını istemiyoruz. Yapılan araştırmalara göre, Türkiye’de hane başına düşen televizyon sayısı 2.2 dolayında. Yani, her evde artık en az iki televizyon var. HD receiver’ı alacak müşterilerimiz, diğer receiver’ı da başka odadaki televizyonuna bağlayabilir. Zaten kampanyalarımızda konunun bu yönünü vurgulayacağız."

’Bedava’ya vurgu yapılmıştı müşterinin kafası karışmaz mı

MURAT Saygı, "300 YTL’ye standart çözünürlükte yayınları izletebilen receiver alan müşterilerinize, ’tüm kanalları bedava izleyeceksin’ diye söz vermiştiniz. Şimdi HD yayınla birlikte ücretli abonelik de başlatıyorsunuz. Bu durum müşterinin kafasını karıştırmaz mı?" sorusu üzerine şu mesajı verdi: "Bizim standart yayınlarımız yine ücretsiz. HD yayının kendisi zaten pahalı bir iş. Bu yayınları verenler, tümüyle ücretsiz aktarılmasını istemiyor. Ayrıca da zaten maliyeti yüksek. Dolayısıyla HD yayını izlemek isteyenlerden bunun karşılığında bir ücret almak durumundayız. Bazı konularda müşterilerimize ücretle hizmet vereceğimizi de daha önce anons etmiştik. Yani, D-Smart kapsamında standart receiver’ı alan müşterilerimizin yanıltılması asla söz konusu değil."

Yılda 600 yeni film120 YTL’ye izlenecek

Murat Saygı, D-Smart sahiplerinin havadaki açık kanallar ile 30’un üzerindeki D-Smart özel kanallarını ücretsiz izleyebildiğini ifade ederek, yeniliklerini şöyle sıraladı:

Müşterilerimiz arzu ederse, ücretli kanallar ve servislerimizden de yararlanmaya başlayacak. Bu paketler içine, hiçbir durumda izleyicilere bedava verilmesi mümkün olmayan yayınlar girecek.

Bu kanalları D-Smart-Extra adı altında topladık. Bunların başında, "öde ve izle" olarak tek filmlerin seyredildiği "loca" kanalları yer alıyor.

Sinema TV 1-2 Family kanalları, sinemalardan sonra Hollywood’un ilk gösterim filmleriyle donatılmış 3 sinema kanalından oluşuyor. Yılda 600 film, 120 YTL’ye izlenecek. (Rakibimiz aynı işi 500 YTL’ye yapıyor.)

Mix Paket, yeni dönem Türk filmlerinin yer alacağı Beyaz Perde başta olmak üzere, Dog TV’den Foot School TV’ye kadar farklı içerikleri yıllık 60 YTL’ye sunuyor.

Erotik Paket de, Yeşilcam’ın unutulmaz erotik filmlerinden Playboy’a kadar farklı içerikleri yine yıllığı 60 YTL’ye sunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!