D-Smart’ta HD kanal 23’e çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

D-Smart’ta HD kanal 23’e çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2011 00:00

D-SMART, yeni kanalları bünyesine alarak HD kanal sayısını kasım ayına kadar kademeli olarak 23’e çıkaracak. D-Smart, böylece Türkiye’nin en geniş içerikli HD yayın platformu haline geliyor. D-Smart Pazarlama Grup Başkanı Çağatay Arslan, yeni kanalları yayına başlatırken önemli bir yatırım yaptıklarını, görüntü kalitesinde yüzde 25 artış sağladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin önde gelen dijital platformu D-Smart, yeni futbol, sinema, yabancı dizi, yaşam, animasyon ve belgesel kanallarıyla içerik ve teknolojik zenginliğini artırdı. HD kanal sayısını kasım ayına kadar kademeli olarak 23’e çıkaracak olan D-Smart, yeni yayın döneminde Türkiye’nin en geniş içerikli HD yayın platformu haline geliyor. D-Smart Pazarlama Grup Başkanı Çağatay Arslan, yeni kanalları yayına başlatırken diğer yandan da görüntü kalitesini iyileştirmek amacıyla teknik altyapılarını geliştirdiklerini belirterek, “Yaptığımız uydu frekans değişikliğiyle görüntü kalitesinde yüzde 25 oranında artış sağladık” dedi.

12 yeni kanal gelecek

D-Smart’ın, bir yandan içeriğini zenginleştirirken, diğer yandan da teknolojiyi en iyi kullanan ve kullanıma sunan bir yayın platformu olduğunu ifade eden Çağatay Arslan, yeni hedeflerini şöyle anlattı: “Haziran ayı başında 8 kanalı birden yayına başlatırken, 20 Eylül’den itibaren kademeli olarak 12 yeni kanalı daha izleyicilerimize sunuyoruz. Yeni eklenen kanallarla kasım ayında 23 HD kanala ulaşarak, Türkiye’nin en geniş HD yayın platformu haline geleceğiz. ‘Şimdi D-Smart almanın tam zamanı’ diyoruz. Futboldan sinemaya, dizilerden belgesele geniş bir yelpazede, HD kanalları sunacağız. 20 Eylül’de dört yeni kanalı Eurofutbol HD, Smart HD/3D, Dizi Smart HD ve MyZen TV’yi izleyicilerimizin beğenisine sunduk. Eurofutbol HD, heyecan dolu Avrupa maçlarının yer aldığı Eurofutbol kanalının yayınlarını HD farkıyla sunuyor.”

Haberin Devamı

Ciddi yatırım yapıyoruz

Önümüzdeki günlerde 5 yeni kanal daha yayına sokacaklarını belirten Arslan, şunları söyledi: “D-Smart izleyicilerini, önümüzdeki günlerde 5 yeni kanalla daha tanıştırıyor olacağız. Üç yeni sinema kanalı, en güzel filmleri ekrana taşıyacak. Anime ve çizgi film âleminin en renkli örneklerinin yer alacağı, çocukları olduğu kadar büyükleri de etkileyecek yeni bir kanal ve çarpıcı bir bilim ve belgesel kanalı da yine çok yakında D-Smart ailesine katılıyor. Bu kanalların dışında, izleyicilerine drama, bilim kurgu, komedi ve animasyon türlerinde dünya çapında ses getirmiş en iyi dizi seçeneklerini sunan FX kanalının HD versiyonu FX HD, sadece D-Smart’da yayına başlayacak. Dünyaca ünlü kanallar Fox Crime ve Fox Crime HD de 11 Kasım’dan itibaren Türkiye’de ve sadece D-Smart platformunda yayına başlayacak. Bu kadar kısa bir süre içerisinde, bu kadar fazla kanal, önemli bir yatırım. Bu çabamızın olumlu geri dönüşlerini de çok kısa sürede alıyoruz.”

Haberin Devamı

HD’de lider konuma geldi

Türkiye’nin HD dönüşümünü D-Smart’ın başlattığını vurgulayan Arslan, şunları anlattı: “Bu konuda çok hızlı adımlar attık. Bugün artık Türkiye’de satılan televizyonların onda dokuzu HD, hatta gittikçe artan oranda Full HD cihazlardan oluşuyor. Ancak, HD televizyon almış olmakla beraber, bu televizyonun yüksek kaliteli görüntü özelliğinden faydalanmak için, bir HD alıcısı almayan tüketicilerin oranı hala oldukça yüksek. Biz D-Smart olarak, hem HD televizyon aldıkları zaman HD yayın izleyebileceklerini düşünen, HD kanallar içeren bir platforma abone olması gerekliliği konusunda herhangi bir farkındalığı olmayan televizyon izleyicilerinin bilgilenmesine çalışıyoruz. Öte yandan son derece uygun fiyatlara, çok kaliteli ve zengin içeriği sunduğumuz kampanyalarla, HD konusunda lider konumuna geldik.”

Haberin Devamı

Her hafta 3 boyutlu maç yayını yapıyoruz

DİZİLERİ çok ciddiye aldıklarını kaydeden Çağatay Arslan, “Özellikle Kanal D ve Star’da, izleyicileri ekran karşısına kilitleyen, yüksek izlenme oranlarına ulaşan diziler var. İşte, bu dizileri yani Osman’ı, Fatmagül’ü ya da Kuzey’i HD seyretmenin yolu, D-Smart HD den geçiyor. Diğer tüm HD kanallarımızın yanı sıra, bu iki önemli kanalın HD yayınları sadece D-Smart’ta yer alıyor. Castle, Desperate Housewives, Private Practice, Criminal Minds, Grey’s Anatomy, Prison Break gibi dünyaca ünlü dizilerin yer aldığı Dizi Smart kanalının HD versiyonu Dizi Smart HD de fark yaratıyor. Tabii bu arada, tüm UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi maçları da HD olarak sadece D-Smart’ta izlenebiliyor. Türkiye’de her hafta 3 boyutlu futbol maçı yayınlayan tek platform D-Smart” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dizileri sezonlar halinde kaydediyor

D-Smart’ın tüm HD kutularını, yeni dönem ihtiyaçları karşılayacak şekilde pazara sunduklarını dile getiren Çağatay Arslan, şunları dile getirdi: “HD+ adında yeni bir kutumuz var. Hem SD hem de HD kalitesinde yayınları yönetecek, kaydedecek, ister kaydedilmiş yayını, ister normal canlı yayın akışını, durdurup yeniden başlatacak şekilde tasarlandı. 320 GB’lık depolama alanının bir kısmına izleyicilerimizin herhangi bir şey yapmasına gerek kalmadan dizilerin bölümlerini sezonlar halinde indiriyoruz. Buna ek olarak, D-VD Club üyelerinin kutularına her ay belli sayıda yeni filmleri de indiriyoruz.  Sadece sene başında başlayan bir kayıtla, sezon sonuna kadar, dizinin tüm kayıtlarını otomatik olarak her hafta kaydediyoruz. Depolama alanının diğer kısmına ise istenilen kaydı yapabiliyorlar.

Haberin Devamı

Web TV’yi çok önemsiyoruz

ÇAĞATAY Arslan, D-Smart’ın diğer uygulamaları hakkında şu bilgileri verdi:

Yeni uygulamamız D-Smart Web TV’yi çok önemsiyoruz. Bu uygulamayla, kullanıcılarımıza istediği içeriği, istediği zaman, istediği mecradan izlemesine olanak tanıyoruz. Şu anda Animal Planet, Sports TV, Euro Futbol, Discovery Channel, Discovery Science ve Discovery HD Showcase canlı izlenebiliyor.
D-Smart ve internet operatörü smile şirketlerini 2010 yılında birleştirdik. Bu birleşme ile kullanıcılar birçok avantaja sahip oldu. Abonelerimize internet, sabit telefon ve dijital yayın platformu hizmetlerini tek noktadan veriyoruz. ‘Üçlü Oyun’ hizmetlerimizle güçlü bir konumdayız.
Smart City, uydu kentler ve siteler gibi toplu yerleşim alanlarında tüm konutların D-Smart yayınlarını tek kablodan almasını sağlıyor. Smart City, D-Smart’ın kullandığı “QAM” teknolojisiyle fark yaratıyor. Bu hizmetimiz ile aynı zamanda, telefon hattına gerek kalmadan TV+internet+telefon hizmetine tek bir kablo üzerinden erişilebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!