D-8 ülkelerinin işadamlarına vergi kolaylığı

Güncelleme Tarihi:

D-8 ülkelerinin işadamlarına vergi kolaylığı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2001 11:08

Aralarında Türkiye'nin de yer aldığı D-8 ülkelerine mensup işadamları için, vize kolaylığı getiriliyor.

"D-8 Üyesi Ülkelerin İşadamları İçin Vize İşlemlerinin Sadeleştirilmesi Anlaşması", Resmi Gazete'nin, bugünkü sayısında yayımlandı.

Anlaşmaya göre, D-8 üyesi ülkelerin tüm diplomatik ve konsüler temsililikleri, üye ülkelerin ticari işlerle ilgili yetkili ulusal makamlarından veya Dışişleri Bakanlıkları'ndan alınacak tanıcı mektubun ibrazı üzerine, diğer D-8 üyesi ülkelerin işdamlarına giriş vizesi verilecek.

D-8 üyesi ülkelerin yine tüm diplomatik ve konsüler temsilcilikleri, başvurunun alınmasından sonraki 5 işgünü içerisinde giriş vizesi verecekler ya da aksi takdirde başvuru sahibine yanıt verecekler. Aynı nitelikteki kişiler için çoklu giriş vizeleri benzer işlemlerle ençok 1 yıl geçerli olmak üzere ve ençok 30 günlük kalma izni ile 10 işgünü içerisinde verilecek.

Yetkili makamlar vize sahibinin, ev sahibi ülkede kendi statüsüyle bağdaşmayan bir harekette bulunmaması şartıyla, ihracat ve yatırımla uğraşan işadamlarına verilen vizeleri, ilgili taraflar arasında imzalanmış anlaşmanın sona ermesine kadar yürürlükteki yönetmeliklere dayanarak uzatacak.

Bu anlaşmanın yorumlanması veya uygulanmasından doğan herhangi bir uyuşmazlık akit taraflar arasında yapılacak görüşme ve müzakereler yoluyla dostane bir şekilde çözüme kavuşturulacak.

Aralarında Türkiye'in de bulunduğu İslam ülkelerinin oluşturduğu D-8 grubu içinde, Pakistan, Nijerya, Bangladeş, Mısır, Endonezya, İran ve Malezya bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!