Çuval çuval nakitlerle bankayı bile şaşırttılar

Güncelleme Tarihi:

Çuval çuval nakitlerle bankayı bile şaşırttılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 01:48

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, şu anda Türkiye’nin yanı sıra en büyük odaklarının Erbil ve Londra şubelerinde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Tüm banka sistemlerinde teknolojiyi yakından takip ettiklerini anlatan Aran, “Türkiye’de oluşturduğumuz bilgi birikimini buradaki şubelerimizi de aktarıyoruz. Erbil deneyimimizde bizi en çok şaşırtan fazlaca olan nakit oldu. Burada çok büyük bir potansiyelin olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

BAKİR ALANLAR DİKKAT ÇEKİYOR

Sınırötesi faaliyetlerini hızlandıran bu kapsamda yurt dışında yeni şubeler açan ve var olanları yenileyen Türkiye İş Bankası, yakın coğrafyalara yaptığı yatırımlara hız verdi. Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, Erbil’de çok büyük bir potansiyelin olduğunu söyledi. Aran, bölgeyi değerlendirerek “Kuzey Irak ‘ın güvenli bir bölge olmasıyla bölge çok önemli bir role sahip oldu. Erbil Türkiye’nin 20 yıl önceki hali gibi. Bir çok bakir alanıyla çok önemli bir finansal ihtiyacı var” diye konuştu.
Erbil Şubesi’nde yaşanan deneyimleri anlatan Hakan Aran, şubeye gelen nakitler için “Bugüne kadar hiç görmediğimiz kadar nakit akışı var. Vergi sistemi nedereyse tersine çalıştığı için vatandaşın petrolden aldığı gelir elinde nakit para olarak duruyor. Aynı zamanda herkesin içinde büyük bir güven duygusu var. Örneğin bir döviz bürosu içerde çuval çuval paralar dururken dükkünını sadece kilitleyip iki saatliğine bir yere gidip gelebiliyor. Erbil’de benim görüşüm şubeleşmede artış olacaktır” dedi.

GURBETÇİ ŞUBESİNDEN BANKA ŞUBESİNE

Londra’da faaliyet gösteren şubenin geçmişte yalnızca işçi havaleleri için kullanıldığını anlatan Aran, “Yenilenen haliyle tüm işlemlerin yapıldığı bir şube haline geldi. Türkiye’de bir banka şubesi nasıl çalışıyorsa Londra şubemizde o hale getirildi. Artık burada da tam anlamıyla bankacılık yapıyoruz” dedi. Aran, teknolojiyi özellikle operasyonel verimliliği arttırmak için kullandıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Sosyal medyada bankacılık olmaz

SOSYAL medyanın her alanda kullanılmaya başlamasıyla birlikte bankacılık işlemlerinde de kullanıp kullanılmayacağına ilişkin sorumuzu yanıtlayan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran şu yanıtı verdi: “Sosyal medyayı özellikle müşteri ilişkisi konusunda çok verimli şekilde kullanıyoruz. Buradan gelen iletişim mesajlarına anında yanıt vermeye çalışıyoruz. Müşteri ilişkileri açısından çok iyi bir araç. Ancak ben sosyal medyanın regüle edilmesine doğru bulmuyorum.

SMS’LERDE DOZAJ KAÇTI

Sosyal medya özgür bir alan yazılanlar, paylaşılanlar gücünü anonimliğinden alıyor. Burada yazdığınızı ispat etmek zorunda değilsiniz. Sosyal medyada bankacılık yapmanın uygun olduğunu düşünmüyorum. Çok yüksek bir güvenlik ortamı isteyen bankacılık sektörü için bu alanın çokta doğru bir alan olduğunu düşünmüyorum. SMS’ler de tüm bankaların dozajı biraz kaçırdığını düşünüyorum. Müşterinin ihtiyacıdır önemli olan. Sunni ihtiyaç yaratmayı bankacılık adına doğru bulmuyorum.”

Haberin Devamı



1.9 milyon liralık komisyon indirimi

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve Sanayi Sitelerinin (SS) Türkiye Halk Bankası aracılığıyla kullandığı kredilerin komisyon oranlarını düşürdüklerini belirtti. Komisyon oranlarında yapılan son indirimle birlikte, yıllık olarak OSB’lerin 1.55 milyon lira, sanayi sitelerinin ise 345 bin lira, toplamda yaklaşık 1.9 milyon lira daha az komisyon ödemelerinin sağlanmış olacağını ifade eden Ergün, sanayinin rekabet gücünü artırmak için planlı sanayileşmeye büyük önem verdiklerini dile getirdi. OSB’ler ve SS’leri hem nicelik hem de nitelik olarak artırmaya, geliştirmeye çalıştıklarını kaydeden Ergün, bakanlık olarak OSB’lerin ve SS’lerin alt yapılarının, bölge müdürlüğü hizmet binasının tamamıyla SS’lerin üst yapılarının yüzde 70’ine kadar olan kısmı için kredi kullandırdıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!