ÇUKOBİRLİK pamuk alımına hazır

Güncelleme Tarihi:

ÇUKOBİRLİK pamuk alımına hazır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 16:16

Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ÇUKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Bal, yeni sezon için ortaklarının toplam 130 bin ton rekolte beyanında bulunduğunu belirterek, beyanda bulunanların getireceği pamuğun tamamını alacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Bal, yazılı açıklamasında, ÇUKOBİRLİK'in, 2012-2013 kampanya dönemi kütlü pamuk alımları için hazırlıkların tamamladığını belirtti.

Bal, yeni sezonda 23 merkezde pamuk alımı yapacaklarını, üretici ortaklarının gönül rahatlığı içerisinde pamuğunu kuruma getirip teslim edebileceklerini, hazırlıklarını üreticinin memnuniyetini gözönünde bulundurarak yaptıklarını ifade ederek, kampanya döneminin ortaklarının, tüm çiftçilerin ve ülke ekonomisi için hayırlı olmasını diledi.

Bal, bölgede kuru alanlarda pamuk hasadına başlandığını anımsatarak, Eylül ayının ikinci yarısından itibaren de sulu alanlarda yoğun şekilde hasat yapılacağına dikkat çekti.

ÇUKOBİRLİK olarak geçen kampanya döneminde 36 bin ton kütlü pamuk alımı gerçekleştirdiklerini bildiren Bal, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Yeni sezon için ortaklarımız toplam 130 bin ton rekolte beyanında bulundu. Dolayısıyla, beyanda bulunan ortaklarımızın getireceği pamuğun tamamını alacağız. Dileyen ortağımız pamuğunu emanet usulü verebileceği gibi dileyen ortaklarımıza, günlük borsa değerleri üzerinden ödeme yapacağız. ÇUKOBİRLİK olarak amacımız, ortaklarımızın emeğini ve alın terini en iyi şekilde değerlendirmek, onları aracıların insafına bırakmamak.”

Haberin Devamı

ÇUKOBİRLİK'in 2012-2013 kampanya döneminde de sadece ortak için alım yapacağını ve teslim edilen ürünlerin kurum tesislerinde işlendikten sonra günlük borsa değerleri üzerinden satışa sunulacağını dile getiren Bal, destekleme primleri ve pamuğun geleceğiyle ilgili şunları kaydetti:

“Devlet destekleme primlerini olumlu buluyor ve devam etmesini diliyoruz. Bu konuda hassasiyet gösteren ilgili bakanlık ve yetkililere teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ancak, ülkemiz açısından stratejik önemi bulunan pamuğa daha fazla destek olunması ve ekim sahalarının yaygınlaştırılması için gereken çalışmaların titizlikle yürütülmesini temenni ediyoruz. Özellikle hasat dönemlerinde fiyatlarla ilgili spekülatif ve olumsuz gelişmeler, çiftçimizi pamuk ekiminden giderek uzaklaştırıyor. Ülke olarak, pamukta istikrarlı bir fiyat politikasının hayata geçiremediğimiz takdirde, ekim sahalarının daha da daralması kaçınılmazdır. Bu da gelecekte özellikle tekstil sektörümüzün büyük oranda dışa bağımlı hale gelmesine ve yüksek maliyetlerle pamuk ithal etmesine neden olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!