Coşkunoğlu'nu Terörle Mücadele Yasası kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Coşkunoğlunu Terörle Mücadele Yasası kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Haksız mal edinimi suçundan 3 yıla mahkum olan, ancak sadece 7 ay hapis yatan Karayolları eski Genel Müdürü Atalay Coşkunoğlu'nu Terörle Mücadele Yasası kurtardı. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Mesutoğlu, ‘‘Coşkunoğlu yasa gereği cezasının 5'te 1'ini yattıktan sonra tahliye edildi’’ dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Mesutoğlu, 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu'na muhalefet ettiği gerekçesiyle 3 yıl hapis, 10 milyon lira para cezasına mahkum edilen Karayolları eski Genel Müdürü Atalay Coşkunoğlu'nun, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun geçici 1. maddesi uyarınca cezasının 5'te 1'ini yattıktan sonra tahliye edildiğini açıkladı.

Mesutoğlu, 12 Nisan 1991 tarihinde Resmi Gazete'nin 20843 numaralı mükerrer sayısında yayımlanan 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun ‘‘geçici hükümler’’ başlığını taşıyan geçici 1. maddesinde, ‘‘8 Nisan 1991 tarihine kadar işlenen suçlar sebebiyle idam ve müebbet ağır hapis cezası dışında kalan şahsi hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkum olanlar, hükümlülük sürelerinin 5'te 1'ini çektikleri taktirde iyi halli olup olmadıklarına bakılmaksızın ve talepleri olmaksızın şartla salıverirler’’ hükmünün yer aldığını bildirdi.

219 GÜN YATTI

Mesutoğlu, bu hükümden faydalanmaması durumunda Coşkunoğlu'nun cezasının 5'te 2'sini, yani 438 gün yatması gerektiğini ifade etti. Coşkunoğlu, bu hükümden faydalandığı için toplam 1095 gün olan cezasının 219 gününü cezaevinde geçirmiş oldu.

Mesutoğlu, Coşkunoğlu'nun haksız edindiğine kanaat getirilen ve olay tarihinden itibaren yasal faiziyle ödemesine karar verilen 14 milyar 406 milyon 324 bin liranın tahsil edilmesi konusunda Ankara Defterdarlığı'nın yetkili olduğunu söyledi. Mahkeme kararının müdahil olan Hazine'nin avukatına elden verildiğini öğrendiğini bildiren Mesutoğlu, ‘‘Aslında bu kararın Başsavcılığımız aracılığıyla gönderilmesi gerekiyordu. Ancak mahkeme bunu elden hazine avukatına vermiş. Ben bunu resmi yazı ile teyit edeceğim’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!