Çopikas’ı İngiliz’den 5.5 milyon Euro’ya aldı, fabrikası 8’e çıktı

Güncelleme Tarihi:

Çopikas’ı İngiliz’den 5.5 milyon Euro’ya aldı, fabrikası 8’e çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2010 00:00

Sabancı Grubu’nun kağıt ve oluklu mukavva şirketi Omluksa, İngiliz DS Smith Grubu’nun Türkiye operasyonlarını (Çopikas) 5.5 milyon Euro’ya satın aldı.

Sabancı Holding CEO’su Ahmet Dördüncü, “DS Smith’in Çorlu ve Çorum’daki 2 kutu fabrikası, 1 kâğıt üretim tesisi Olmuksa bünyesine katıldı. Böylece Türkiye’deki tesis sayımızı 8’e çıkararak, coğrafi olarak müşterilerimize yakın olma açısından önemli bir avantaj yakaladık. Bu satın alma iş hacmimizi artıracak. Aynı zamanda mevcut olan 200 tane iş arkadaşı da 50 bin kişilik Sabancı ailesine katılacak. Hisse alım işlemi yasal sürecin sonuçlanmasının ardından gerçekleşecek” dedi.

70 milyon TL’lik hacim

1998 yılında dünyanın en büyük kağıt ve mukavva üretimi yapan şirketlerinden International Paper ile ortak olduklarını belirten Dördüncü, şunları söyledi: “2009 yılında 70 milyon TL satış hacmi yakalayan Çopikas endüstriyel ambalajlar konusunda uzman bir firma. Satın alma ile birlikte 300 ton olan kutu kapasitemizde yüzde 35, kağıt kapasitemizde ise yüzde 20’lik artış yakalayacağız. Şirketin fabrikalar dışında Bursa, Ankara, Eskişehir’de depoları da bulunuyor. Hisselerin yüzde 100’ünü devraldık.”

Olmuksa Genel Müdürü Tuğrul Arıkan ise, 42 yıllık deneyime sahip Olmuksa’nın 2009 yılında elde ettiği 216 milyon lira satış hacmiyle alanında ilk sırada yer aldığını ifade ederek, şunları anlattı: “Mevcut durumdaki Edirne, Gebze, İzmir, Adana, Antalya ve İnegöl-Bursa fabrikalarına ilaveten yeni katılan Çorlu ve Çorum fabrikalarıyla birlikte Trakya, Kuzey Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz’de coğrafi avantaj sağlayacağız. Böylece 2010 yılında hacimsel olarak yüzde 20, cirosal olarak da yüzde 15 büyümeyi hedefliyoruz.

10 bin öğrenciye geri dönüşümü anlattı

OLMUKSA Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, “Özel Sektör Gönüllüleri Derneği’nin düzenlediği ‘Gönülden Ödüller 2008’ yarışmasında en başarılı proje ödülünü aldık. 2010 yılında da geri dönüşüm konusunda 550 Olmuksa gönüllüsü 8 ilde 33 öğretim okulunda yaptığı çalışmayla 10 bin ilköğretim öğrencisine ulaştı” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!