Çöpe 100 milyon euro yatıracak

Güncelleme Tarihi:

Çöpe 100 milyon euro yatıracak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 12:26

Niğde'de 100 milyon avroluk yatırım ile yaptırılacak katı atık değerlendirme ve bertaraf tesisi için protokol imzalandı.

Haberin Devamı

Tesisin kurulması için geçtiğimiz günlerde yapılan ihaleyi kazanan firma yetkilileri ile Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, noter huzurunda sözleşme imzaladı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, burada yaptığı açıklamada, yap işlet devret modeliyle kuracakları tesis için yaklaşık 100 milyon avro harcanacağını söyledi.

Tesisin yapımı için ihaleyi kazanan Georfin firması ile sözleşme imzaladıklarını bildiren Akdoğan, şu bilgileri verdi:

“Bu sözleşme ile katı atık bertaraf ünitesi 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Tesis hizmete girdikten sonra, hem biyodizel hem elektrik hem de organik gübreyle ilgili üretim yapılacak. Bu yatırım için belediyemizin kasasından para çıkmayacak. Georfin firması tarafından çöpler katı atık değerlendirme ve bertaraf tesisine götürülecek. Burada 30 kişinin üzerinde istihdam sağlanacak. Bu tesiste pet şişe, kağıt, sigara paketleri gibi atıklar işlenecek ve bunlara değer kazandırılacak. Niğde'ye bundan iki yıl sonrasına baktığımızda yaptığımız en önemli işten bir tanesinin de bu olduğunu göreceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!