Çölyak hastaları için ‘İthal ürün pahalı’ dedi, ürün çeşidini artırdı

Güncelleme Tarihi:

Çölyak hastaları için ‘İthal ürün pahalı’ dedi, ürün çeşidini artırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 00:00

Çölyak hastalığı konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla yeni bir sosyal sorumluluk projesinin hayata geçiren Eti, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile birlikte çölyak hastaları için geliştirdiği Pronot ürün gamını genişletti.

Haberin Devamı

Eti Pronot’un sade kurabiyesine ek olarak glutensiz kakaolu kurabiye, zeytinli ve kekikli kurabiye, kakaolu mini kek ile glutensiz bebek bisküvisi satışa sunuldu.
Nüfusun yüzde 1’i çölyaklı
Buğday, arpa, çavdar ve hazır gıdalarda bulunan ‘gluten’ adı verilen proteine reaksiyon göstererek ince bağırsağın iç yüzeyinde hasar yapması sonucu ortaya çıkan Çölyak hastalığının Türkiye’de bilinirliğinin çok düşük olduğuna dikkat çeken Eti Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Kanatlı Derbil, “Türkiye’de nüfusun yüzde 1’i gibi bir oranında çölyak hastalığı görülüyor. Dolayısıyla 600-700 bin kişinin çölyaklı olması beklenir. Ancak 10-15 bini biliniyor” dedi.
Çölyaklıların mönülerinin oldukça sınırlı olduğunu ifade eden Gülden Kanatlı Derbil, şunları söyledi: “Perakende zincirlerinde satışa sunulan ithal gıdaların fiyatları çok yüksek. Çölyak hastaları için satılan ithal ürünlerin fiyatı 5 liradan başlarken Pronot ürünleri 1 ile 2 lira arasında satışta. Bu tür ürünlere ulaşılabilirlik önemli. Pronot’la, glutene karşı aşırı duyarlı olan çölyak hastalarının beslenmelerinde önemli bir ihtiyacı karşılamayı amaçlıyoruz.”

Haberin Devamı

Eskişehirspor’a sponsorluk 3 milyon dolara yenileniyor

TÜRKİYE’de spor sponsorluklarının önemine dikkat çeken ETİ Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, “Türkiye’nin en önemli kulüplerinden biri olan Eskişehirspor’a yıllardır sponsorluk yapıyoruz. Eskişehirspor’la sponsoruk anlaşmalarını yenileyeceğiz. Fakat henüz imzayı atmadık. Bu anlaşmanın bedeli ise 2.5 -3 milyon dolar olacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!