Çok kritik Euro yorumu

Güncelleme Tarihi:

Çok kritik Euro yorumu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2018 09:41

Belçika Merkez Bankası Başkanı Jan Smets, güçlü Euro'ya dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Euro/Dolar paritesinde son 1 aylık bant yaklaşık 1,23-1,25 bandında şekillenirken Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu üyesi Jan Smets'ten açıklama geldi.

Smets, "Euro'nun güçlü olması dikkat çekici bir durum" dedi.

Smets, Euro'daki güçlü seyri AMB politika yapıcıları için dikkat noktası olarak gösterdi.

Ayrıca Smets, "AMB'nin enflasyon hedefine yaklaşmasını destekleyen güçlü Euro değil" diyerek de Banka'nın para politikası açısından kura bakışını yansıttı. Smets, Brüksel'deki açıklamasında sözlerini şöyle sürdürdü:

"Döviz kurları dikkat çekilyor. Döviz piyasalarındaki oynaklık da öyle."

Euro/Dolar bu sabah 1,23'te düne göre yüzde 0,2 düşüşle işlem görüyor.

EURO'DA BU TAHMİNLERİ GÖZDEN KAÇIRMAYIN

Wall Street’in kur stratejistleri bu yıl daha 6 hafta geçmeden yılsonu Euro tahminlerini yeniliyor.

Haberin Devamı

Euro dolara karşı 31 Aralık’tan bu yana yüzde 3 yükselirken o günkü 2018 yılsonu medyan tahmini olan 1,22’nin üzerine çıktı. Bugün 1,24’e yakın seyreden kur analistlerin tahminlerini yukarı yönlü revize etmeye zorluyor.

Credit Agricole SA G-10 FX kurları küresel başkanı Valentin Marinov "Bir parça euro yükselişine hazırlandık. Bu yükselişte ortak payda doların zayıflığı" diye konuştu.

Marinov euro iyimserliği konusunda yalnız değil. Goldman Sachs, JPMorgan Chaese & Co., HSBC Holdings Plc, ING Groep NV ve UniCredit SPA euro tahminini yükselten kurumlar arasında.

Credit Agricole yılsonu Euro/dolar kurunu 1,26’da tahmin ediyor. JPMorgan 1,30’u hedeflerken Goldman ve ING 2018’in 1,30’da tamamlanacağını düşünüyor.

Bloomberg’in kur tahmin verilerine göre yılın başında sadece iki kurum yılsonu için 1,28 ve üzeri tahmin açıklamıştı. Bugün bu rakam 18’e yükseldi. 1,22 olan yılın başındaki medyan tahmin 1,25’e yükseldi.

Euro rallisini Euro bölgesindeki ekonomik canlanmanın hız kazanması ve ECB’nin teşvik stratejisi destekliyor. Piyasaların Fed faiz artışlarını fiyatlaması ve doların yükselen ABD mali açığı ve korumacılık açıklamalarından olumsuz etkilenmesi de euro/doları etkileyen faktörler arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!