Çok konuşuyorsunuz diye Türkiye’ye geldik

Güncelleme Tarihi:

Çok konuşuyorsunuz diye Türkiye’ye geldik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2006 00:00

İnternet üzerinden ücretsiz ses iletişimi sağlayan Skype, artık e-kolay ile Türkçe içerik ile hizmet verecek. Skype Avrupa Genel Müdürü James Bilefield, Türkiye pazarına gelme kararlarını, "Çünkü Türkler telefonla konuşmayı çok seviyor" diye açıkladı.

DÜNYADA 100 milyon kişiyi bedava konuşturan Skype e-kolay.net ile Türkçe içerik ve ek hizmetlerle e-kolay-Skype ismiyle Türkiye’de. Skype Avrupa Genel Müdürü James Bilefield, Türklerin konuşmayı çok sevdiğini ve Türkiye’nin heyecan verici bir pazar olduğunu belirterek, "Skype’ın faaliyet gösterdiği ülkeler içerisinde Türkiye ilk 20’de. Yatırım yapmak için doğru zaman olduğuna karar verdik" dedi. Skype sayesinde tek kuruş ödemeden dünyanın herhangi bir yerindeki Skype kullanıcısıyla sesli veya sesli-görüntülü konuşmalar yapılabilecek. Skype-ekolay işbirliği sayesinde, bugüne kadar Skype kullanımında Türkiye’den geçerli olmayan kredi kartları da artık kullanılabilir hale gelecek.

NEDEN TÜRKİYE: e-kolay ile birlikte Türkiye’ye gelme nedenlerini Bilefield şöyle açıkladı: "Türkiye heyecan verici bir pazar. Türkler konuşmaktan hoşlanıyor. GSM sayısındaki artış etkileyici. Pekçok Türk yurtdışında yaşıyor. İnternet ve geniş bant kullanımı artıyor. Türkiye’de 22 bin internet kafe bulunması ve 12 milyon kişinin kredi kartı kullanması da etkenlerden. Bu hizmet alımını kolaylaştırıyor. Türkiye Skype’ın faaliyet gösterdiği ülkeler içinde ilk 20’de. Ülkede gerekli hukuki düzenlemeler yapılıyor. Türkiye’ye yatırm yapmak için doğru zaman."

DOĞAN’I SEÇTİK: Skype’ın ortaklıklarıyla ilgili hassasiyetleri olduğuna değinen Bilefield, Doğan Grubu’nun farklı hizmet gruplarıyla ortaklığa destek olabileceğini kaydetti. Bilefiel şöyle devam etti: "Doğan için Skype, Skype için Doğan neden ideal partner? Doğan Grubu’nun profesyonel bir yaklaşımı var. İşleri hızlı bir biçimde ortaya koyuyorlar. Üç ay önce ortaklığı konuşurken bugün ortaklığı duyuruyoruz. Sadece profesyonellik ve hız değil, Doğan Grubu sahip olduğu yazılı ve görsel basın kuruluşlarıyla da bu çalışmaları destekleyebilir. Yerel pazar bilgileri kusursuz. Ortaklığımız Türk kullanıcısını memnun eder."

10 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ: Doğan Online İcra Kurulu Başkanı Orhan Göksal tüm dünyanın Skype ile bedava konuştuğunu belirterek, Türk tüketicisinin de bu hizmeti kendi dilinde, tamamen yasal yollarla ve zengin içerikle almasını hedeflediklerini söyledi. İşbirliği ile e-kolay-Skype’ın doğduğunu dile getiren Göksal "Şu anda belli bir Türk tüketicisinin kullandığı sistemi Türkiye’de 10 milyondan fazla kişinin kullanmasını hedefliyoruz" dedi.

Sabit ve cep telefonları ile de ucuza konuşuluyor

ORHAN Göksal, e-kolay-Skype kullanıcılarının birbirleriyle bedava konuşmanın yanında Doğan Telekom’un ARAKart’ları üzerinden kontör alarak tüm dünyadaki sabit hatları ve cep telefonlarını (GSM) çok daha ucuza arayabileceklerini vurgulayarak "SMS gönderebiliyorlar. Üstelik bu süreçteki her uygulama yasal olarak gerçekleştiriliyor. Böylece bireyler Skype üyesi olmayanlarla da internet üzerinden, hiçbir vergi kaybı olmadan sabit ve mobil telefonlara oranla düşük fiyatlarla konuşabiliyorlar" dedi.

Kullanıcı sayısı bir yılda 3 kat arttı

SKYPE’ın küçük bir yazılım olduğunu ancak çok büyük bir iletişim gücünü temsil ettiğini belirten Bilefield "200’den fazla ülkede 100 milyon kişi Skype kullanıyor. 2005’in ilk çeyreğinde bu sayı 32,9 milyondu. Kullanıcı sayısı bir yılda üç kat büyüdü. Ve her hafta buna bir milyon kullanıcı ekleniyor" dedi. Bilefield eş zamanlı olarak 6 milyon kişinin Skype kullandığını ve eş zamanlı 120 binden fazla görüşmenin yapıldığını da kaydetti.

Dünya görüşmelerinin yüzde 7’si Skype’tan

DÜNYADAKİ görüşmelerin yüzde 7’sinin Skype üzerinden yapıldığını anlatan Bilefield "Üç yıl önce ortada olmayan bir şirketin dünya görüşmelerinden yüzde 7 pay alması önemli bir şey. Tabiki bunu Skype tek başına elde etmedi. Bunu dünya çapında lokal ve global partnerlerimizle başardık" dedi.

İlk 100 bin kişiye hediye

BEDAVA konuşmak için www.e-kolay-net/Skype adresinden yazılımı indirmek mümkün. E-kolay-Skype işbirliğini kutlama çerçevesinde e-kolay-Skype’a üye olan ilk 100 bin kişiye e-kolay.net özel hediyeler verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!