Çocuklarla büyüyecek 100 bin ağaç

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarla büyüyecek 100 bin ağaç
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2010 17:03

Işık Sigorta, sosyal sorumluluk alanındaki projelerine hız verdi. Sürdürülebilir Kalkınma çalışmaları çerçevesinde planlanan ve Denizli’de ilk adımı atılan “Çocuklarımızla birlikte Büyüyecek 100.000 Ağaç” projesi Türkiye genelinde sürdürülecek.

Haberin Devamı

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdüren Işık Sigorta bu alanda yapılan önemli çalışmalardan birisi olan 100.000 ağaç projesini başlattı. 

Işık Sigorta yetkilileri, ebeveynlerin kaybı ve daimi maluliyeti durumunda, çocukların eğitimini güvenceye alan “Eğitim Güvence Sigortası”nın ulaştığı başarı sonrasında, çocuklarla birlikte büyüyecek ormanlar projesinin geliştirildiğini ve projenin ilk adımını Denizli’de atmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler.

TÜRKİYE'NİN SAĞLIKLI GELECEĞİNİN SİGORTASI

Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak, Işık Sigorta Kurumsal Sosyal Sorumluluk anlayışına ve “Çocuklarla birlikte Büyüyecek 100.000 Ağaç” projesine ilişkin şunları söyledi: “ Dünyanın bugün geldiği nokta hepimizi daha duyarlı, daha sorumlu ve özverili olmaya zorunlu kılıyor. Hem gelecek nesillere, hem de yaşadığımız gezegene karşı görevlerimiz var. Eğitim Güvencesi Sigorta Paketini pazara sunduğumuzda amacımız, ebeveynlerinin olası ani kayıpları sonrasında çocuklara, eğitimlerinin devamlılıklarını sağlayabilecek güvence sağlayabilmekti. Ürünün başarısı ve ailelerin yoğun ilgisi karşısında biz de sürdürülebilir bir proje geliştirmek istedik böylece “Çocuklarla birlikte Büyüyecek 100.000 Ağaç” projesi doğmuş oldu. Onların ilgi ve güvenlerine, “Çocuklarla birlikte Büyüyecek 100.000 Ağaç” projesiyle teşekkür ediyoruz. Arzumuz her biri gencecik birer fidan olan yavrularımızın ana babalarıyla sıhhatli ve güvenli bir ömür sürmeleri, herhangi bir kaza durumunda da eğitimlerini Işık Sigorta güvencesiyle sürdürebilmeleri. Bu ağaçlar onlarla birlikte büyüyerek, Türkiye’nin sağlıklı geleceğinin, soluduğu sağlıklı havanın sigortası olacaklar.”

Haberin Devamı

Recep Koçak, kurumun sürdürülebilir kalkınma konusundaki hassasiyetinin altını da çizerek şunları söyledi. “Sürdürülebilir kalkınma tüm dünyada öncelikli bir sıraya yerleşti ve her ülke bu gerçeği kabul ediyor. Sürdürülebilir kalkınmayı sağlayacak olanlar sadece hükümetler ve kamu kuruluşları olamaz. Dünyanın geleceği için, iş dünyasının büyük kuruluşlarına çok önemli görevler düşmektedir. Ambalaj atıklarıyla çevreye istemese de zarar veren, fabrika bacalarıyla atmosferi kirleten iş dünyası, meselelerin çözümünde birinci dereceden sorumlu ve görevlidir.”

Konunun dört ana maddesi olduğunu belirten Koçak; “Türkiye’yi geleceğe taşıyacak olan sürdürülebilir kalkınma projeleri tüm dünyada olduğu gibi dört ana başlık altında toplanıyor: toplum, ekonomi, enerji ve çevre. Şirketimiz için de, bireysel desteği artıracak bilgilendirme çalışmaları ile kurumsal görevlerimiz olan projeler süreklilik kazanacak. Toplumsal başlık altındaki çalışmalarımızı geliştiriyoruz, çevre konusunda 100.000 ağaç projesi bugüne dek attığımız en önemli adımlardan biri. Enerji, doğrudan konumuz olmasa da enerji kullanım hassasiyetimizle önemsediğimiz bir başlık. Ekonomik fayda yaratmak konusunda kuruluşumuzun ilk gününden beri çalışıyoruz ve istihdam yaratıyoruz. Tüm iş dünyasını da bu 4 başlık konusunda daha verimli çalışmaya ve işbirliğine davet ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!