Çocukları kanserli oyuncaklardan bu 'logo' koruyacak

Güncelleme Tarihi:

Çocukları kanserli oyuncaklardan bu logo koruyacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 01:04

Çocuklara kanser tuzağı kuran oyuncak ve kırtasiye ürünlerindeki tehlikeye karşı bakanlığın yürüttüğü mücadele sürerken, üreticiler de bu konuda boş durmadı. Türkiye'de sağlıklı kırtasiye ve oyuncak üretiminin öncüsü Fima Kırtasiye, tamamı yerli üretimle hayata geçirdiği Let's markalı ürünleriyle, Avrupa'da 'de hızla yaygınlaşan 'Yeşil Logo'yu tüm ürünlerinde kullanmaya başladı.

Haberin Devamı

AİLELER BU LOGO'YA DİKKAT ETMELİ
'Yeşil Logo'lu kırtasiye ve oyuncakların tüm AB ülkelerinde kalitesiz uzak doğu ürünlerine karşı ciddi bir önlem olduğunu belirten Let's Genel Müdür Yardımcısı Alp Bulut, “Bu uygulama ile kırtasiye ürünlerinde ve oyuncaklarda standartlar daha da yükseldi. Kanser riskini sıfıra indiren bu uygulamanın Türkiye'de yaygınlaşması için biz de büyük çaba harcıyoruz. Yeşil Logo'lu ürünler hakkında üretim ve içindeki bilgilere, tüketiciler çok kolay ve hızlı erişebiliyor. Bu Türk tüketicisi için kırtasiye ve oyuncakta çok önemli bir avantaj” dedi.

Kırtasiye sektöründe 6 yıldır faaliyet gösteren ve tüm ürünlerini yüksek sağlık standartlarında tüketiciye ulaştıran Let's son yıllarda ithal kırtasiye malzemelerindeki kanser tehlikesine dikkat çekmesiyle tanınıyor.
Let's Genel Müdür Yardımcısı Alp Bulut bu konuda yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kırtasiye ürünlerinde artan kanser riskinin azalabilmesinin öncelikle hammaddenin seçimiyle ilgili olduğunu ve her bir ürünün üretimden önce mutlaka tüm testlerden geçirilmesi gerekiyor

Haberin Devamı

ORGANİK HAMMADDE KULLANIYORUZ
Let’s markası adı altında ürettikleri Oyun Hamurları ve diğer tüm ürün gruplarında doğal malzemeleri seçmeye özen gösterdiklerini belirten Bulut her bir ürünün ambalajının dahi sağlık testlerinden geçirildiğini belirtti. Bulut “ Türkiye’nin Avrupa’ya yakınlığı sebebiyle uzak doğuya göre tercih nedeni olduğunu” belirtirken “Avrupa ülkelerine ürün satabilmek için mutlaka ürünlerin sağlık açısından risk teşkil etmemesi gerektiğini ve de mutlaka çocuğun zihinsel gelişimine katkı sağlaması gerektiğinin” altını çizdi. Firma olarak üretilen tüm ürünlerin ambalajlarının üzerinde yeşil logo olduğunu ve bu logo üzerinde yazan yönergelerle o ürüne ait test belgelerinin tüketici tarafından istenirse kontrol edilebileceğini ifade eden Bulut “son dönemlerde Sağlık Bakanlığı’nın piyasada yaptığı araştırmaları desteklediklerini ve bu sayede sektörde sağlıksız ürünlerin gün geçtikçe azalıp biteceğini” ifade etti.

Haberin Devamı

TÜKETİCİ DE DİKKATLİ OLMALI
Alp Bulut ayrıca “Tüketicilerin kırtasiye ürünleri için işin uzmanı olan kırtasiye perakendelerine gidilmesi gerektiğini istenirse bu noktaların kendilerine ürünle ilgili her türlü teknik desteği verebileceklerini arzu edildiği taktirde ürüne ait perakendenin elinde varsa tüm sağlık belgelerini alabileceklerini” ifade etti. Firma olarak hedeflerinin Türkiye’de ürettikleri oyun hamurunun öncelikle Avrupa’da daha sonra yakın ülkeler ve de satışının tüm dünyaya gerçekleştirmek olduğunu belirten Alp Bulut, hiçbir kar ve hiçbir gelirin tüketicinin sağlığının önüne geçemeyeceğine dikkat çekti. Okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklara yönelik boya malzemelerini de Let’s markasıyla ürettiklerini belirten Bulut, bir üründe sadece sağlık testlerinden geçmesinin yeterli olmadığını ürünün çocuğun zihinsel ve el kaslarının gelişimine de katkı sağlaması gerektiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!