Çocuklardan önce velilere tablet

Güncelleme Tarihi:

Çocuklardan önce velilere tablet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 13:33

Bem-Bir-Sen, memur üyeleri için ‘tabletli eğitime’ başlıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘tabletli eğitim’ sistemine hem velilerin hem çocukların uyum sağlaması için Exper, Vodafone, Akıllı Eğitim Sistemleri, BİRİ ve İşler Eğitim ile anlaşma imzalayan sendikanın sunduğu bu fırsattan Belediye ve il özel idarede çalışan üye memurlar yararlanacak. Böylece okul ve dershane eve gelecek, 140 yayınevine ait 4 bin kitaba ulaşma fırsatı olacak.  
        

Belediye ve özel idare çalışanı memurların üye olduğu Bem-Bir-Sen, FATİH Projesi ile ‘evde okul sistemini’ birleştirdi. Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, kamu sendikacılığında ilklerin sendikası olmayı ilke edindiklerini belirterek, hem üyeleri hem de üye çocuklarını değişen milli eğitim sistemine hazırlamak için bu projeyi geliştirdiklerini söyledi.
     

Haberin Devamı

AYDA 29 LİRAYA İNTERNET, TABLET BEDAVA

Akıllı Eğitim Teknolojileri ile sendika olarak anlaşma imzaladıklarını duyuran Turbay, bu çerçevede 120 TL değerinde 1 yıllık Evde Okul Online Eğitim sistemini üyelerine ücretsiz vereceklerini belirtti. İsteyen üyelerine Exper Android 7 Tablet PC de verileceğini açıklayan Turbay, bunun için 1 yıl süreyle aylık 29 liralık ADSL aboneliğinin yeterli olacağını ifade etti. Bu paketin içinde tabletin yanı sıra 140 yayınevine ait 4 bin çeşit kitaba yüzde 50 indirimle ulaşma olanağı bulunduğunun da altını çizdi.

Üyelerin mobil internet paketi de almak istemesi halinde aylık ücret 29 lira olarak kalırken, abonelik süresinin 24 aya çıkması gerekiyor.


500 LİRALIK KİTAP MASRAFINA SON!

Turbay, okulların açılması ile derslere destek kitapları, lise ve üniversite sınavlarına hazırlık kitaplarının velilere büyük yük getirdiğini belirterek, liseye hazırlık için kitap yükünün 250 ila 300; üniversiteye hazırlık içinse 500 ila 650 lira civarında olduğunu vurguladı. Bu rakamlar göz önüne alındığında Bem-Bir-Sen’in üyeleri için yaptığı anlaşmanın ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Turbay, şöyle konuştu:

“Bu nedenle Bem-Bir-Sen, milli eğitim sistemimizin temel sorunları olan sosyo-ekonomik ve fiziksel engellerden,fırsat eşitsizliğinden dolayı destek eğitime ihtiyaç duyan öğrenci ile uzman eğitimcileri ortak bir eğitim platformunda, videolu eğitim, karşılıklı etkileşim, sanal sınıflar, uygulamalı eğitim, öğret/öğret ve basit görseller ve butonlar kullanılarak, eğitime hızlı ulaşım gibi modüller ile buluşturan bir eğitim sistemini üyelerine ve üyelerinin okuyan çocuklarına 12 ay boyunca ücretsiz olarak tahsis etmiştir.”

Haberin Devamı


MEMURA DA TABLETLİ EĞİTİM

Başkan Turbay, sürekli ve kesintisiz eğitim ilkesi gereği hazırlanacak tabletlere sendikal eğitim, mevzuat gibi konuların yüklenerek, teşkilat eğitimlerinde tabletli eğitimi başlatacaklarını söyledi. Turbay, 7 yıldır yerel yönetim çalışanlarına sundukları yenilikçi-akademik sendikacılık anlayışı ile gündemde olduklarını, yeni uygulamayla da sektörün 5 büyük markasının Akıllı Eğitim Sistemleri, EXPER, Vadafone, BİRİ, İşler Eğitim, bütün hizmetlerinden özel indirim ve avantajlarından üyelerini yararlandırmış olduklarını vurguladı.

 

 ayalp@hurriyet.com.tr

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!